Obuća

Dr. Martens u najrazigranijem izdanju do sada

Engineer 22. listopada 2019.

Za ljubiteljice pink boje ovo bi mogla biti ljubav na prvi pogled

Dr. Martens cipele ili popularnije samo ‘Marte’ jedan su od najvećih paradoksa u povijesti modnog svijeta. Tvrtku je 1947. osnovao njemački liječnik Kläus Märtens te su Marte u početku prodavane kao radnička obuća po vrlo niskoj cijeni.

Dr. Martens modeli prepoznatljivi su po boji, broju rupica te izbrazdanom dvobojnom gumenom potplatu sa zračnim jastukom prošivenim žutim koncem. 80-ih godina 20. stoljeća Marte su prihvaćene i kao obuća mladih nakon što su glazbenici grunge i punk bendova počeli u njima nastupati.

Popularnosti cipele doprinijeli su i poznati dizajneri koji su redizajnirali klasične modele i doveli Marte na svjetske modne piste.

Upravo smo naišli na jedan razigrani model prepun slatkih detalja od kojih se najviše ističe onaj u obliku pink srca na jeziku.

Iako ovim modelom kola standardni Dr. Martens gen koji asocira na čvrstoću i robusnost, ovaj model stvoren je za nježne i razigrane duše.

Standardna kvaliteta Dr. Martensa ostala je nepromijenjena, a prepoznatljiv ušiveni žuti konac nalazi se i na ovom modelu.

Cijena od 163€ opravdava dizajn i kvalitetu i vjerujemo da ćete u ovom modelu prepoznati svoj omiljen par obuće za nadolazeću zimu.