FOTO by Instagram @kitchenasska

Dom

Dosta vam je klasičnih jesenskih recepata? Probajte ovu tortu od maka!

Mia Vodopija 04. studenoga 2021.

Kao obožavatelji maka, jedva smo dočekali ovu tortu...

Jesen je već odavno tu, a vi ste već napravili sve moguće kolače s jabukama, kestenima, bundevama, rogačima? Dosta vam je mirisa cimeta, đumbira i klinčića u vašoj kuhinji?

Ako ste poput nas i ako ste se zasitili raznih tipičnih jesenskih recepata, danas vam donosimo recept s makom i plazma keksima! Naše bake i mame vole koristiti plazma kekse u svojim receptima, pa je vrijeme da ih i mi zavolimo.

U slučaju da tražite nešto fino, brzo i slatko, ova mak torta će vas apsolutno zadiviti!

Instagram @kitchenasska

Sastojci

Za filu:

  • 200 g mljevenog maka
  • 180 g šećera
  • 1 vanili šećer
  • 600 ml mlijeka
  • 4 žlice griza
  • 150 g maslaca
  • 350 g mljevene plazme

Za ganache:

  • 150 g bijele čokolade
  • 70 ml slatkog vrhnja

Priprema

U posudu ulijte mlijeko, šećere, griz i mak pa kuhajte dok se ne zgusne. Skinuti s vatre, dodati maslac i miješati dok se maslac ne otopi. U smjesu dodati mljevenu plazmu, sve sjediniti pa filu uliti u kalup od 22 cm i ostaviti da se hladi.

Instagram @kitchenasska

Otopiti čokoladu i slatko vrhnje na srednje jakoj vatri pa ganache kremom preliti tortu. Ukrasiti po želji i odložiti u frižider da se dobro ohladi prije služenja.

Nadamo se da ćete napraviti ovaj lagani i brzi recept te njime oduševiti članove obitelji, prijateljicu ili cimericu!

Bon Appétit!