
FOTO by Instagram @kitchenasska
Dosta vam je klasičnih jesenskih recepata? Probajte ovu tortu od maka!
Kao obožavatelji maka, jedva smo dočekali ovu tortu...
Jesen je već odavno tu, a vi ste već napravili sve moguće kolače s jabukama, kestenima, bundevama, rogačima? Dosta vam je mirisa cimeta, đumbira i klinčića u vašoj kuhinji?
Ako ste poput nas i ako ste se zasitili raznih tipičnih jesenskih recepata, danas vam donosimo recept s makom i plazma keksima! Naše bake i mame vole koristiti plazma kekse u svojim receptima, pa je vrijeme da ih i mi zavolimo.
U slučaju da tražite nešto fino, brzo i slatko, ova mak torta će vas apsolutno zadiviti!

Sastojci
Za filu:
- 200 g mljevenog maka
- 180 g šećera
- 1 vanili šećer
- 600 ml mlijeka
- 4 žlice griza
- 150 g maslaca
- 350 g mljevene plazme
Za ganache:
- 150 g bijele čokolade
- 70 ml slatkog vrhnja
Priprema
U posudu ulijte mlijeko, šećere, griz i mak pa kuhajte dok se ne zgusne. Skinuti s vatre, dodati maslac i miješati dok se maslac ne otopi. U smjesu dodati mljevenu plazmu, sve sjediniti pa filu uliti u kalup od 22 cm i ostaviti da se hladi.

Otopiti čokoladu i slatko vrhnje na srednje jakoj vatri pa ganache kremom preliti tortu. Ukrasiti po želji i odložiti u frižider da se dobro ohladi prije služenja.
Nadamo se da ćete napraviti ovaj lagani i brzi recept te njime oduševiti članove obitelji, prijateljicu ili cimericu!
Bon Appétit!