FOTO by Instagram @altitude_gin / @bartender_mr_potter

Dom

Donosimo recepte za 3 uskršnja Gin&Eggs koktela

Daria Lovrić 15. travnja 2022.

Ukusni kremasti kokteli koji će zaokružiti blagdansku priču

Kada netko kaže Uskrs, jedna od prvih asocijacija koja nam pada napamet su jaja. Tko kaže da jaja mogu biti samo čokoladna, bojana, kuhana ili pečena? Ovog Uskrsa proširite svoj uskršnji menu i dodajte mu zanimljive koktele od gina i jaja.

Prije nego što u startu odustanete, jaja su klasičan sastojak koktela koji će mu dati predivnu, lagani i fluffy teksturu. Vjerujte nam na riječ i probajte jedan od ova tri koktela čije recepte donosimo u nastavku – nećete se pokajati.

Gin Fizz

50ml gina
20 ml cijeđenog soka limuna
20 ml gustog sirupa za sok po želji
20 ml of bjelanjaka
50ml mineralne vode

Sve sastojke osim mineralne vode miješajte u cocktail shakeru oko 3 sekunde. Ako nemate shaker poslužit će vam i blender. Napunite shaker ledom i nastavite miksati. Na kraju, dodajte mineralnu vodu, 50 ml ili više, ovisno o jačini napitka koju želite postići. Koktel istresite u čašu punu leda, dekorirajte limunom i uživajte.

Clover Club

50 ml gina
25ml suhog vermoutha
1 bjelanjak
15ml cijeđenog soka od limuna
15 ml sirupa ili džema od maline

Sve sastojke dodajte u shaker s ledom i miješajte. Koktel istresite u čašu za koktele koju ste prethodno ohladili u zamrzivaču. Ukrasite svoj napitak s tri maline na koktel štapiću.

Želite li sami napraviti sirup od malina, zagrijte otprilike šaku svježih malina s 250 g šećera u prahu i 250 ml vode. Nakon što prokuha, ostavite na laganoj temperaturi i miješajte dok ne dobijete gušću „ljepljivu“ teksturu. Prije korištenja ga dobro ohladite.

Gin Flip

30ml gin
20ml triple seca ili drugog likera od naranče
20ml Baileysa ili drugog sličnog likera
1 cijelo jaje
1 žlica karamele

Ovaj koktel možete servirati i hladan i topao.

Hladan: sve sastojke dodajte u koktel shaker ili blender i miksajte bez dodavanja leda. Nakon što ste sjedinili sastojke, napitak prelijte u čašu napunjenu ledom. Dekorirajte ga kriškom naranče i pospite cimetom i ribanim indijskim oraščićem.

Topao: sve sastojke dodajte u koktel shaker ili blender i miksajte bez dodavanja leda. Nakon što ste sjedinili sastojke, napitak izlijte u lončić i kuhajte na niskoj temperaturi.

Pazite da ne prokuha. Nakon kratkog kuhanja, prelijte ga u čaše, dekorirajte korom od naranče i štapićem cimeta i živjeli! Oduševite svoje goste na uskršnjem ručku ovim neodoljivim GIN and EGGS Easter koktelima. Vjerujemo da će se tražiti čašica više.