Iće & piće

Donosimo recept za najsočniji Gin Teranino koktel!

Viktoria Mikulić 24. kolovoza 2023.

Ako niste probali dosad, topla preporuka!

U prostoriji prepunoj ljudi, malo koja ruka bi ostala dolje kada bismo upitali koliko je ljubitelja gina, posebice kada govorimo o ženskoj populaciji. Gin je nezaobilazan dio svakog ženskog druženja, osobito na ljetnim partyjima u kombinaciji s tonikom i brojnim začinama.

I dok je gin piće koje bismo pili čitavu večer, s nečime treba i nazdraviti na početku svake fešte zar ne? Donedavno su nam višnja, medica i borovnica bili glavni aperitivi, no otkako se pojavio na tržištu, svjetlo dana preuzeo je Teranino.

Teranino je liker od vina Teran, poznate sorte s područja Istre i jugozapadne Hrvatske. Teran ovome likeru daje prepoznatljiv zemljani okus, Maraskino Perković egzotičnu voćnu notu, dok začini klinčić, cimet i vanilija savršeno upotpunjuju ovaj spektar okusa.

Možda niste ni slutili koliko bi gin i teranino bili dobar spoj, no vjerujte nam na riječ, kada smo ga isprobali ovog ljeta u Lošinju na vidikovcu Providenca, postao nam je najdraže piće.

U natavku donosimo i recept za jednu čašu, ukoliko ga želite poslužiti na sljedećoj zabavi:

Priprema:

Ovaj koktel je najbolje poslužiti u vinsku čašu, stoga u istu za početak dodajte led, gin, Teranino i svježi sok od limuna.

Koktel možete nadopuniti sodom. Sve lagano promiješajte barskom žlicom, a za dekoraciju dodajte krišku naranče ili limuna.

Uživajte u ovom osvježavajućem ljetnom koktelu koji je pravi raj za nepca!