Dom

Donosimo RECEPT za najbolji tiramisu ikada!

Nina Stojanov 23. listopada 2019.

Ako imate pola sata viška u danu, zasučite rukave i pripremite najukusniji tiramisu!

Volite li kolač uz kavu? Ili ako ste strastveni ljubitelj kave, sigurno ćete obožavati kolač tiramisu koji ste idealno slaže uz nju. Za njega ste sigurno čuli već bezbroj puta.

Ovo je tiramisu na moj način, koji oduvijek spremam, stoga sam odlučila ovu divoticu podijeliti i s vama.

Njegova prednost je ta što je gotov za svega pola sata, i idealan je kad vam dolaze gosti, da imate desert pri ruci.

Ovo je verzija bez mascarpone sira, ali s preljevom od čokolade i doslovno se topi u ustima!

U nastavku pročitajte recept i oduševite sebe i svoje najdraže! Nestat će u trenu!

Sastojci (za 12 komada):

  • 1 paket piškota 250 g
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 3 mliječna kremasta namaza ( najbolji vam je President ili k+ namaz)
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • Kakao ili čokolada u prahu
  • Rum
  • Kava

Još će vam trebati:

  • 100 g mliječne čokolade
  • 1 dcl slatkog vrhnja

 

Priprema:

1. Za početak, skuhajte crnu kavu za 2 osobe i dodajte joj 2 žlice šećera.

2. Kavu ulijte u širu posudu, ali je ulijte kroz cijedilo kako bi višak zrnca ostao u njemu.

3. U ocijeđenu kavu dodajte vanilin šećer i 4 žlice ruma.

4. Ostavite da se prohladi, a dotad izradite kremu.

5. Slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag.

6. Izrađenom šlagu dodajte šećer u prahu i mliječne namaze. Sve skupa dobro izmiješajte.

7. Gotovu kremu napunite u vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom.

8. Čokoladu otopite na pari i dodajte slatko vrhnje, pa zatim prohladite.

9. Sad slijedi slaganje. Za jedan tiramisu desert, potrebne će vam biti 2 piškote.

10. Kada dvije piškote prerežete na pola, dobit ćete četiri jednake polovice. Prve dvije polovice namočite u kavu i složite jednu uz drugu na pladanj ili tepsiju koja vam stane u hladnjak.

11. Na te dvije polovice piškota, stavite kremu.

12. Zatim preostale dvije polovice piškota umočite u kavu i stavite preko kreme.

13. Sada slijedi sloj čokoladnog preljeva.

14. Prelijte drugi sloj kreme sa žlicom preljeva. Za kraj, ukrasite sa zadnjim slojem kreme i posujte s čokoladom u prahu ili kakaom.

15. Na ovaj način, nastavite dalje sa slaganjem deserta dok ne potrošite piškote i kremu.

16. Po želji, možete ukrasiti kolač sa zrnima expresso kave.

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!