FOTO by Pinterest

Ljepota

Donosimo inspiraciju za savršenu manikuru ovog blagdanskog razdoblja

admin 04. prosinca 2023.

Autor: Sara Ritoša

Blagdani i božićno razdoblje su nam na vratima, što znači da je sada savršeno vrijeme za stvaranje manikure koja blista zimskim čarolijama – pahuljama, božićnim ukrasima i šljokicama.

Pinterest

Dobrim planiranjem posjeta kozmetičarki, možete imati čak dva do tri kompleta dizajna noktiju inspirirana upravo tim zimskim motivima.

Kombiniranjem ranznih boja, crtanjem i ljepoljenjem malih cirkončića, mogu se stvoriti prekrasna mala umjetnička dijela koja ćete nositi narednih tri tjedna do mjesec dana. Inspiracije se mogu pronaći svu oko nas, od boja koje nas trenutno okružuju, ukrasima koje postavljamo u svoj doma ili internetskim stranicama.

Blagdanska manikura
Pinterest

U nastavku Vam donosimo nekoliko primjera koji su nam zapeli za oko ove godine i koje jedva čekamo imati i na svojim noktima.

Klasična crvena boja uvijek je favorit u vrijeme adventa i blagdana, no dodatkom krom sjaja, podiže crvenu manikuru na posve drugi nivo. Ova boja daje osjećaj elegancije sa bljeskavim efektom koji podiže svaku odjevnu kombinaciju.

Blagdanska manikura
Pinterest

Iako snijeg nije česta pojava u nazad nekoliko godina, pahulje se mogu pojaviti berem kao motiv na našim noktima. Od minimalističkih do pravih malih razgranatih, podsjete nas na zimske radosti i aktivnosti. Mogu se kombinirati sa raznim plavim i bijeli bojama koje podsjećaju na hladnoću i led.

Blagdanska manikura
Pinterest

Božićni motivi uvijek su beskrajna inspiracija za nail art. Simboli poput božićnih poklona, Djeda Mrazovih kapa ili slatkiša redovito krase nokte svake godine, stvarajući prazničnu atmosferu čarolije i elegancije. Trendovi u nail artu neprestano se mijenjaju, ali božićni motivi ostaju vječno klasični i omiljeni među ljubiteljima manikure.

Ukoliko preferirate minimalističke manikure s malo boje i dizajna, obrnuti french bi bila izvrsna opcija. Nokti ostaju u prirodnoj boji, dok se boja frencha može varirati od crvene, bijele pa čak do srebrne ili zlatne, stvarajući pritom blagdanski ugođaj.