FOTO by JYSK

Dekor

Dekorirajte blagdanski stol najljepšim božićnim motivima

admin 05. studenoga 2021.

Pronašli smo bezbroj sitnica i ideja za vaš blagdanski stol

Još nas manje od dva mjeseca dijeli do Božića, ali sav onaj “šušur” i blagdanska čarolija već su vidljivi gotovo na svakom koraku.

Ulaskom u studeni kreću finalne pripreme i vrijeme kada svoj dom transformiramo u blagdansku bajku prepunu božićnih motiva.

Blagdanska jelka i dnevni boravak tradicionalno predstavljaju centralno mjesto obiteljskog okupljanja, ali kao što svi putove vode u Rim, tako je i suština svakog druženja odlazak u blagovaonicu i uživanje u blagdanskim jelima i slasticama.

Odlazak u Rim” preusmjerite nešto sjevernije i stvorite HYGGE atmosferu koja svoje korijene vuče iz atmosfere najljepših danskih priča. 

Ljubav ide kroz želudac

Miris pečenja, sarme, francuske salate, mlinaca, pince i makovnjače dovoljan su mamac da nas privuku u blagovaonicu, a sitni detalji i dekoracije upotpunit će blagdansku atmosferu.

Oplemenite svoj stol blagdanskim stolnjakom, svijećama, zlatnim priborom za jelo i božićnim lampicama.

Transformirajte svoj kuhinjski stol iz običnog komada namještaja u mjesto koje pršti dobrim raspoloženjem te koje, osim vašeg želuca, puni vašu dušu blagdanskom atmosferom.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako krenuti i što izabrati, a pregršt dekoracije koje smo pronašli unutar JYSK ponude pruža bezbroj kombinacija koje ćete moći koristiti za svečane prigode tijekom cijele godine.

S pomoću nekoliko jednostavnih detalja lako ćete ukrasiti interijer i unijeti pravu zimsku čaroliju u kojoj ćete uživati u svojem domu.

Božićni stolnjaci, nadstolnjaci i prostirke…

Kao baza svakog blagdanskog stola stolnjak je neizostavni dio početka svake dekoracije.

U kombinaciji s određenim nadstolnjakom ili prostirkom stvorit ćete bazu koja vam najviše odgovara za nastavak ispunjavanja stola blagdanskim dekoracijama. 

Bez obzira želite li tradicionalnu crvenu boju ili one nešto nježnije, unutar JYSK ponude možete pronaći onaj koji vam najviše odgovara.

Neka bude svijetlo…

Iako ne zauzimaju puno mjesta, ostavite prostora za božićne svijeće i lampice koje će vašem stolu pružiti dodatan blagdanski efekt. Blagdanske svijeće svojim će bojama komplementirati ostatku dekoracije, a na vama je da odaberete omiljeni miris i oblik.

Svijeće na blagdanskom stolu uskladite s božićnim salvetama, komadom grančice bora ili eukaliptusa iz obližnjeg parka ili vrta i veselje može početi!

Božićne lampice omiljena su blagdanska dekoracija, a unazad nekoliko godina ne viđamo ih više samo na blagdanskom drvcu ili na prozorima.

Danas lampice stavljamo na sve moguće površine, a izuzetak nije ni vaš blagdanski stol. 

Budite kreativni…

Nakon što ste odabrali bazu vašeg stola te ju oplemenili svijećama i lampicama priču zaključite kombinacijom detalja u blagdanskim motivima.

Ukrasni pladanj u obliku lista savršeno će se uklopiti na svaki blagdanski stol, a ispunjen grančicama bora i češera daje dodatnu dimenziju.

Poigrajte se kombinacijama staklenih zdjela i keramičkih tanjura a u vaze ubacite dekorativne grane.

Krenite s blagdanskom dekoracijom

Brojna istraživanja odavno su dokazala da blagdanska dekoracija utječe na naše raspoloženje i da nema razloga čekati Badnjak za ukrašavanje blagdanskog stola. Započnite već s prvom nedjeljom adventa na najljepši mogući način.

Sezona dobrog raspoloženja može krenuti, a za njeno upotpunjavanje posjetite JYSK blagdansku ponudu unutra koje ćete naći recept za postizanje blagdanskog HYGGE-a.

Za još više blagdanske inspiracije posjetite i JYSK društvene mreže Facebook i Instagram.