FOTO by Instagram @wow_studio_stylizacji_paznokci / @anagogian / @lindseysbeautylounge1

Njega kože

Crni french ultimativni je trend za proljeće 2022.

Viktoria Mikulić 21. siječnja 2022.

Svi znamo za ovaj tip manikure, no umjesto bijele, narednih mjeseci crna će biti IN!

Trendovima u manikuri često se mijenjaju, neki su nam više simpatični, neki manje. No upravo se pojavio jedan koji će obilježiti proljetne dane, a koji bismo najradije odmah prigrlili.

Francuski nokti bili su u modi 2000-ih, a onda su napravili pauzu i vratili se na naše nokte od prošle godine. Uopće nam nije jasno zašto smo ih se ikada odrekli jer izgledaju toliko elegantno da nam ne mogu dosaditi (no trendovi su odradili svoje).  

Internetom kruži bezbroj savjeta kako optimalno postaviti bijeli vrh na nokat.. Ali sada se pojavio novi trend koji je čak i malo hladniji: “Crni francuski nokti”. Kao što ime govori, ne radi se o bijelim nego o crnim vrhovima noktiju, a mi ćemo vam pokazati pet varijanti koje nam se posebno sviđaju.

1. Klasični crni french

Umjesto bijelog vrha nokta, francuski nokti su vrlo jednostavni s crnim vrhom. Samo maleni zaokret čini veliku razliku. Ovaj stil najbolje izgleda u kombinaciji s prozirnim lakom za nokte.

2. Crni valoviti french

Kovitlac iliti vrtlog na noktima uvijek izgleda cool i u crnoj boji će se odlično uklopiti uz svaki outfit, a da pritom ne izgleda “previše”. Najlakši način za kreiranje ovog dizajna noktiju je korištenje tanke četkice za nokte koju umočite u crni lak i lagano povučete po noktu valovitim linijama.

3. Crno-bijeli french

Već znamo da se crna i bijela boja najbolje slažu. Pa zašto ne i na noktima? Uz ovaj trend, bijeli lak se nanosi na drugi kraj nokta, dok crnu boju postavljate kao klasični french na vrh nokta.

4. Dupli crni french

Crni vrh dobiva malo proširenje u ovoj manikuri. Naime, uz klasičnu crtu, tu je i upola tanja linija, povučena malo ispod vrha. Ovo najbolje funkcionira s dugim noktima i s tankom četkicom za nokte.

5. Crni french s mini detaljem

Ovo su nešto razigraniji nokti s mini simbolom koji je naslikan na sredini nokta u istoj boji. Najljepše će izgledati nešto sićušno kao što je maleno srce, točkice ili zvijezda.

Ovi Instagram profili zaista su divna inspiracija i nadamo se da će vam poslužiti prilikom sljedećeg odlaska na manikuru.