FOTO by Instagram @driscollsberry / @cookieundco
Cheesecake s borovnicama – ukusan i nezaboravan lagani desert
Dodavanje pirea od borovnica u tortu od sira nije samo lijepo, već je i izuzetno ukusno
Ako volite borovnice i ako volite tortu od sira, imamo pravu stvar za vas! Dodavanje pirea od borovnica u tortu od sira nije samo lijepo, već je i izuzetno ukusno.
Ova torta od sira s borovnicama je ekstra kremasta i ima savršenu trpkost zbog koje ćete još tisuću puta reći ‘samo još jedan zalogaj’.
Savršen je to kraj večere na otvorenom, a iako je torta od sira bogata, svježe voće unosi nešto novo i svježe u nju, čineći ju jednim od naših omiljenih ljetnih deserata.
Sastojci
Sastojci za pire od borovnica
- 200 g borovnica
- 2 žlice šećera
- 2 žličice soka od limuna
Sastojci za bazu
- 120 g sitno zdrobljenih keksa
- 85 g rastopljenog maslaca
- 25 g šećera
Sastojci za kremu
- 900 g omekšanog krem sira
- 200 g šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 60 ml kiselog vrhnja
- 1/4 žličice. sol
- 240 ml pirea od borovnica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160 °C. U blenderu zblendajte borovnice.
U malu posudu na srednje jakoj vatri dodajte pire od borovnice, šećer i limunov sok. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i pustite da krčka dok se malo ne smanji, povremeno miješajući 10 minuta. Neka se ohladi na sobnu temperaturu.
U velikoj posudi pomiješajte zdrobljene kekse, otopljeni maslac i šećer, dok smjesa ne nalikuje mokrom pijesku. Pritisnite u donju i gornju stranu posude s oprugom od 20 cm ili 23 cm.
U velikoj zdjeli mikserom tucite sir i šećer dok ne postanu glatka smjesa. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte vaniliju, kiselo vrhnje i sol. Nježno umiješajte pire od borovnica.
Smjesu prelijte preko baze. Pecite oko 1 sat i 30 minuta. Isključite pećnicu i pustite da se torta od sira ohladi u pećnici 1 sat.
Stavite tortu od sira u hladnjak dok se potpuno ne ohladi, najmanje 5 sati ili preko noći. Kada je spremna za posluživanje, na tortu od sira stavite tučeno vrhnje i borovnice.
Mi smo ovu tortu već napravili i oduševila nas je, a nadamo se da će i vas zaintrigirati!