Dom

Cheesecake je dobio kralja svih vremena – Souffle cheesecake!

Nina Stojanov 24. veljače 2020.

Zaljubivši se na prvi pogled ove vrste, ne mogu vam opisati koliko je ovo prefina, nova i toliko jednostavno divna slastica!

Njegova struktura je prozračna, izuzetno mekana i sočna!

Ovaj fluffy cheesecake dovoljno je ukrasiti šećerom u prahu, ali bez neodoljivog preljeva od kupine ne bismo mogli tako slasno u njemu uživati!

U nastavku pročitajte sastojke i recept!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • 50 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • 200 g kremastog svježeg sira
  • Sok pola limuna
  • 50 g maslaca sobne temperature

Za preljev će vam trebati:

  • Džem od kupina

Priprema:

Bjelanjke odvojite od žumanjka, pa ih u posebnoj posudi stavite u hladnjak.

Žumanjke pjenasto umutite.

Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, sok od limuna i na posljetku brašno. Sve skupa dobro izmiješajte, pa dodajte kremasti svježi sir.

Izvadite bjelanjke iz hladnjaka, pa mu dodajte šećer. Izradite sve skupa u čvrsti snijeg.

Smjesi od žumanjka dodajte jednu po jednu žlicu snijega od bjelanjaka pa promiješajte.

Nakon što ste sve skupa sjedinili, pripremite svoj kalup. Ja sam koristila okrugli kalup od 18 cm.

Na dno kalupa položite papir za pečenje.

Sada uzmite još jedan papir za pečenje i obložite unutrašnjost kalupa, kao na slici.

Trebat će vam još aluminijska folija i dublja tepsija za peći.

Pripremljen kalup ćete umotati u aluminijsku foliju kao na slici.

Ulijte smjesu u kalup.

Kalupom dva, tri puta lupite o radnu površinu kako bi mjehurići zraka izašli.

Kalup sa smjesom stavite u dublji lim za pečenje, i ulijte vode otprilike do ispod sredine kalupa.

Na ovaj način će vam se Souffle cheesecake ravnomjerno peći.

Pecite na 170 °c stupnjeva oko 40 minuta.

Nakon što je pečen, budite oprezni kada ga vadite iz pećnice zbog vode u kojoj ste ga pekli.

Kalup izvadite iz vode, i ostavite ga 15 minuta da odmori.

Nakon toga, odstranite kalup, i izvadite cheesecake.

Ukrasite ga šećerom u prahu.

Džem od kupina, rastopite na parnoj kupelji i prelijte svoj kolač. Možete ga koristiti i kao umak!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

Autor teksta: Nina Stojanov

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!