FOTO by Instagram @japodskiotoci / @world_through_objective

Putovanja

Čarobni odmor u prozirnim kupolama na Japodskim otocima

Daria Lovrić 19. svibnja 2022.

Najveća turistička atrakcija susjedne BiH udaljena je samo 40-ak kilometara od Plitvičkih jezera

Japodski otoci na smaragdnoj rijeci Uni, udaljeni samo 14 km od Bihaća, jedna su od najpopularnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini. Ovo maleno otočje u blizini granice s Hrvatskom pravi je raj za sve ljubitelje prirode i netaknute idile.

Zahvaljujući prirodi, zanimljivim sadržajima i atraktivnom smještaju ovo je destinacija za odmor iz snova. Riječne ade povezuje pet drvenih mostića i gledajući iz zraka daju jedinstvenu sliku – „srca prirode“.

Na Japodskim otocima možete izabrati nekoliko smještaja poput kućice na drvetu, drvenih šatora i apartmana, međutim nas su osvojile luksuzne prozirne kupole.

Očaravajući smještaj u prozirnim kupolama

Kako bi posjet Japodskim otocima bio što čarobniji izaberite smještaj u prozirnim kupolama u kojima ćete uživati u romantičnim zalascima sunca, promatranju zvijezda noću, ali i doživjeti buđenje prvim zrakama sunca.

Prozirna kupola opremljena je velikim bračnim krevetom, frižiderom, klima uređajem, smart TV-om te kupaonicom s kadom. Svaka od njih ima i rustikalnu skrivenu mini terasu na kojoj ćete moći uživati bez znatiželjnih pogleda.

Brine li vas prozirnost kupole u svakom trenutku možete navući velike zavjese i skriveni ste od ostatka svijeta. Poseban šarm cjelokupnoj atmosferi daje i dodatan zvuk rijeke Une u pozadini. Spoj svih elemenata stvara poseban doživljaj koji je vrlo teško opisati riječima.

Uz rezervaciju kupole, gosti imaju pravo i na doručak, korištenje gumenog kanua te pola sata besplatne vožnje na lađi bez nadoplate.

Ako ste ljubitelji aktivnog odmora, na Japodskim otocima vam neće biti dosadno. Iskoristite vrijeme za aktivno uživanje u prirodi vozeći quad-ove i bicikle ili izaberite jednu od pješačkih tura i isprobajte rafting na Uni.

Ako su i vas očarali Japodski otoci, više informacija možete doznati na njihovoj web stranici. Savršeno mjesto za weekend getaway, odgovara i našem budžetu tako da su Japodski otoci zasigurno naša nova omiljena destinacija.