Dekor

Božićna drvca bez kuglica: DA ili NE?

Viktoria Mikulić 12. prosinca 2023.

Jelke s kojih su izostavljene kuglice trenutno su hit na Instagramu…

Ukrašavanje božićnog drvca jedna je od najprepoznatljivijih tradicija tijekom blagdana. Kuća bez božićne jelke u blagdanskom periodu izgleda blagorečeno ogoljeno, zasigurno bi se složili mnogi…

Božićno drvce element je doma koji privlači pozornost, ali i onaj oko kojeg se obitelj s radošću okuplja, moli, pjeva božićne pjesme, stavra uspomene i naposljetku, razmjenjuje poklone.

Neke od stvarčica koje ulaze u ukrašavanje božićnog drvca su lampice, girlande, mašne, kuglice i razni drugi ornamenti. Ali kada je riječ o stvaranju blagdanskog drvca koje izražava vaš stil, osobnost, nasljeđe i okolinu, mogućnosti su gotovo neograničene.

Najbolja božićna drvca ispunjena su slojem po slojem uspomena, tradicija i ukrasa – od ručno izrađenih do onih kupljenih u trgovini. Niste sigurni kako želite ukrasiti svoje drvce ove godine?

Iako za nas nema ništa posebnije od tradicionalnog božićnog drvca s kuglicama, moramo primijetiti da su na Instagramu trenutno hit drvca koja izostavljaju kuglice. Iako ih ne možemo zamisliti u vlastitom domu jer kao da odnose dašak Božića, moramo priznati da izgledaju veoma otmjeno. Od mašni, ruža, božikovine pa sve do girlandi, ova drvca su jednostavnija i više stavljaju fokus na samo drvce.

Kako postići ovakav elegantan izgled bora? Za početak, postavite lampice.

Prvi korak u ukrašavanju božićnog drvca je dodavanje lampica. Predlažemo da odaberete one sa zelenom žicom ukoliko imate prirodno drvce, dok su za umjetna poput bijelog savršena upravo ona s bijelom žicom. Odaberite boju niti koja odgovara vašem drvcu kako bi žica bila skrivena. Osvjetljavanje vašeg božićnog drvca iznutra prema van dat će mu najdinamičniji izgled. Počnite od podnožja debla i krenite prema gore, omatajući lampice oko svake veće grane, krećući se od debla do vrha i natrag.

Kako ukrasiti božićno drvce bez kuglica?

Kako biste izbjegli „pretrpan“ izgled svog drvca, ukrasite svoje božićno drvce raznim vijencima od jednostavnih do otmjenih. Tanke girlande s perlama najbolje izgledaju obješene s grane na granu; Girlande od debljeg papira, vrpce ili folije najbolje izgledaju labavo omotane oko cijelog drvca.

Bez obzira na trendove, najvažnije je da ukrasite drvce onako kako vi želite, a ne kako nalažu društvene mreže. Također, bitnije je da u narednom periodu provedemo što više vremena sa svojim najmilijima, a manje u razmišljanju tko će imati ljepše ukrase.