FOTO by Instagram @jonajour / @crikvenica_croatia / @crikvenicaadvent

Putovanja

Božićna čarolija uz more – doživite magičan Advent u Crikvenici

Daria Lovrić 29. studenoga 2022.

Rivijera Crikvenica će i ove zime ispričati najljepšu božićnu priču!

Prosinac je mjesec dobrog raspoloženja, druženja s najmilijima, raznoraznih evenata i uživanja u adventskom sadržaju diljem Lijepe naše.

Iako u kuhanom vinu, kobasicama i fritulama najčešće uživamo u gradovima u kojima živimo, poneki vikend se odlučimo i na kratke izlete kako bismo doživjeli božićnu čaroliju i u drugim mjestima u Hrvatskoj.

Hrvatska kao turistička zemlja zaista ima širok popis must visit lokacija, a među njima se pronašla i većini omiljena Crikvenica.

Advent u Crikvenici – Šuma Djeda Božićnjaka i Ledena morska bajka čekaju samo na vas!

Crikvenica će i ove godine zablistati u najljepšem adventskom ruhu, a kao i uvijek, očekuje vas dobro raspoloženje, radost Božića i sve što najljepše doba godine nosi sa sobom.

Advent Crikvenica 2022. 1
Advent Crikvenica 2022.

Prva adventska subota obilježena je 26. studenoga paljenjem božićnih lampica, a do kraja Adventa, točnije 30. prosinca, moći ćete uživati u bogatom programu u Preradovićevoj ulici, na klizalištu tik uz more na Trgu Stjepana Radića te u Adventskom parku.

Posjetitelje očekuje i bogat glazbeni i zabavni program, festival palačinki, dječji program, klizalište i škola klizanja, razne kreativne i edukativne radionice, predivna mjesta za fotografiranje i još mnoštvo toga.

Advent Crikvenica 2022.

Preradovićeva ulica je i ove godine rezervirana za note i ritam dobre glazbe različitih žanrova za sve generacije i uzraste. Tako će se na listi zvučnih pronaći glazbenici poput Marka Tolje i Saše Lozara. Zabavit će vas i vokali koje nose Xpanic, Infinity, Swingers, Gustafi i Šajeta.

Ove godine očekuje nas i koncert sopranistice Marije Vidović, a ljubitelji tradicionalnijeg izričaja moći će poslušati i već tradicionalni koncert Jose Butorca u prostoru crkve. Kako biste dodatno zasladili šećernu bajku, moći ćete postati i sudionicima Palančinka’de. Svi koji žele postati školarci izvan škole, mogu postati polaznicima Adventske vinske škole.

Advent Crikvenica 2022.

Želite li zaposliti ručice i srca u adventskim radionicama moći ćete posegnuti za različitim oblicima ukrašavanja i oblikovanja novotarija. Uživajte u izradi adventskoga vijenca, božićnih kuglica, staklenih rukotvorina i ukrašavanju morskoga dna MB-kuglicama, pa sve do slikanja vinom uz pratnju Vedrana Ružića.

Svoje slikarsko umijeće možete razviti na Art&Wine-radionici s Mirnom Sišul ili se upustiti u izradu božićnih šalica uz Filipu Sorko.

Advent Crikvenica 2022.

Kako bi i vaši mališani uživali na središnjem trgu održat će se Dječji adventski maraton, dok su za ljubitelje pozornice osmišljene predstave u Dvorani Zori. Svojom veselom vožnjom i ove godine razveselit će vas vlakić Djeda Božićnjaka, dok će u parku će biti sakriveni i mađioničari sa svojim trikovima.

Rivijera Crikvenica će i ove zime za vas ispričati najljepšu božićnu priču. Okus i miris vina i slastica ugrijat će vas dok uranjate u najljepšu adventsku poslasticu. Cjelokupni program možete pronaći na Advent Crikvenica.