FOTO by Instagram @visit_bovec / @kristy_na_ture / @visit_bovec

Putovanja

Bovec – spoj ugode, relaksacije i aktivnog odmora

Mia Vodopija 10. kolovoza 2021.

Vrijeme je za novu avanturu!

More i lijeno odmaranje na plaži zvuče kao odlična opcija, zato što za mnoge i jesu. Međutim, ako ste fanovi aktivnog odmora, onda imamo nešto baš za vas!

Slovenske Julijske Alpe i Bovec, gradić u dolini Soče, savršeno su mjesto za aktivni odmor koji će vas potaknuti na istraživanje i otkrivanje svega što priroda nudi.

Od šetnja, vožnje biciklom, planinarenja i adrenalinskih vožnji rijekama do vožnje zip lineom koji će vam pružiti sasvim novi pogled do uživanja u gastronomskim delicijama i vrhunskom vinu, ovaj mali slovenski gradić donosi sasvim nezaboravno iskustvo.

Šetnja i biciklizam najbolji su način za upoznavanje i istraživanje, a oni najhrabriji zasigurno će se odvažiti na neku od brojnih adrenalinskih aktivnosti. Jedna od najpopularnijih je canyoning.

U pravu adrenalinsku avanturu ovu aktivnost pretvaraju brojne prirodne prepreke koje morate savladati poput prirodnih tobogana, bazena i okomitih stijena.

Osim doze adrenalina koju donose vožnja rijekom, možete se odvažiti i vožnju zrakom, točnije zip lineom. Pogled na krajolik u kojem se nalazite i sasvim drugačiji izvor adrenalina donosi zipline Bovec.

S pet različitih žica od kojih je svaka dužine između 500 i 600 metara, zip line Bovec daje vam novi pogled na predivne Alpe koje ga okružuju.

Ugodna šetnja ili vožnja biciklom koja će vam olakšati savladavanje brojnih brežuljaka koji vas očekuju, a mnogi od njih su poznati po brojnim vinogradima i odličnim vinima koja možete isprobati putem.

Za uživanje u tradicionalnim gastronomskim delicijama zastanite u restoranu Letni vrt u Bovcu.

Tradicionalne delicije spremljene su od kvalitetnih, uvijek svježih namirnica, a jelovnik se mijenja u skladu za sezonom u kojoj se nalazimo. Uz jelovnik s mesnim i ribljim jelima, u svakom od restorana pronaći ćete i bogate vinske karte koje nude najbolja lokalna vina.

Nadamo se da smo vas zaintrigirali za ovo prekrasno slovensko mjesto i da ćete ga posjetiti s obitelji ili prijateljima!