FOTO by Instagram @aspicyperspective / @boulderlocavore / @shortgirltallorder

Iće & piće

Bijela Sangria – španjolski koktel za najluđi ljetni party s prijateljicama!

Viktoria Mikulić 05. srpnja 2024.

Ova jednostavna bijela sangria savršena je mješavina agruma, bobičastog voća, jabuka, bijelog vina i pjenušavog vina te je idealna za svaki ljetni dan!

Bijela Sangria, ili “Sangría Blanca”, je popularno piće na bazi vina koje potječe iz Španjolske početkom 19. stoljeća. Nasjeckano voće kombinira se s vinom, nečim slatkim i nečim “pijanim“.

Drugim riječima, ovaj koktel u vrču priprema se od bijelog vina, svježeg voća i prosecca. Laganiji je zaokret od klasične Sangrie koja dolazi s crvenim vinom. Za svečani ljetni doručak ili poslijepodnevni koktel napravite veliki vrč sangrije od bijelog vina i oduševite svoje ukućane, jaču polovicu ili svoje najbolje prijateljice.

Izvrstan je za ljetne zabave u vrtu ili pool partyje. Sangria je savršeno piće za sunčano vrijeme jer je lagana, osvježavajuća, prekrasna i tako jednostavna za napraviti!

Predlažemo da kupite neki slatki točionik (ima ih u Pepcu) uz koje će Sangria teći još gracioznije. U nastavku je recept s videom za bijelu sangriju…

BIJELA SANGRIA – dan za zabavu je stigao!

  • 1 boca bijelog vina
  • 1 čaša soka od ananasa
  • 1 čaša soka od naranče
  • Narezano voće (npr. limun, naranča, ananas, jabuka, limeta, jagode)
  • Dodajte 7-up ili Prosecco

Ako želite pripremiti nešto ukusno i drugačije te iznenaditi prijatelje, bijela sangria pun je pogodak u ljetnim mjesecima, uz pozamašnu dozu leda.