FOTO by Shinan County Office

Putovanja

Banwol – ljubičasti otok pravi je mamac za turiste

admin 23. veljače 2021.

Od kuća do telefonskih govornica - sve je u boji lokalnog ljubičastog cvijeta

Iako je Južna Koreja poznata po svom urbanom stilu u dosadnoj sivoj boji, postoje i mjesta za koja nikada ne biste rekli da pripadaju istoj ideologiji monotonog urbanizma. 

Foto: Shinan County Office

Maleni otok Banwol pravi je primjer kako malo boje može promijeniti sliku, ali u ovom slučaju korišteno je puno više od samo malo boje.

Otok Banwol prekriven je ljubičastom bojom, a sve u znaku odavanja počasti svom lokalnom cvijetu Campanuli.

Foto: Shinan County Office

Campanula cvijet ili zvončić ukrasna je biljka rasprostranjena na širem području, a ovisno o vrsti mogu biti niske, visoke i puzavice.

Najčešća boja je ljubičasta i upravo je to boja koja je od malenog otoka napravila pravu turističku senzaciju.

Foto: Shinan County Office

Svih 400 krovova zgrada, ulice, telefonske govornice, klupice i ostali objekti poprimili su boju po kojoj je otok i dobio ime – ljubičasti otok.

Otok ima oko 150 stanovnika koji se uglavnom bave poljoprivredom, ali porast turista sve ih više stavlja u ulogu turističkih djelatnika koji s oduševljenjem primaju svakog gosta.

Foto: Shinan County Office

Ne bi li potaknuli privlačnost i pozvali što veći broj turista, vlada je također zasadila 230.000 metara kvadratnih polja lavande, kao i 30.000 ljubičastih New England wildflowers cvjetova.

Foto: Shinan County Office

Kako biste pristupili na otok potrebno je prijeći most koji je također u ljubičastoj boji i pravi je uvod u ono što vas očekuje.

Foto: Shinan County Office

Ovaj otok već su prepoznali brojni travel blogeri te je s razlogom dobio epitet jednog od najfotogeničnijih.

Ako ste i vi jedna od onih osoba koja s nestrpljenjem čeka i planira svoje iduće daleko putovanje, ovaj šarmantni otok trebao bi se naći na vašem popisu.