FOTO by Instagram @jcbuyrite / @marlborowinespirits

Dom

Bacardí Tropical donosi egzotične otočke okuse na vašu ljetnu zabavu!

Daria Lovrić 06. srpnja 2023.

Ništa nema okus ljeta kao novi Bacardí limitirani rum!

Raznorazne stvari nas asociraju na bezbrižan ljetni period. Među prvima koje nam padnu na pamet su jarko sunce, more, duge plaže i lagani povjetarac. Osim toga, za ljeto vežemo posebne mirise poput mirisa soli i kreme za sunčanje ali i ananasa, kokosa i drugog egzotičnog voća.

Nema ljepšeg osjećaja od bezbrižnog ispijana hladnih šarenih koktela na plaži za vrijeme vrućih ljetnih večeri, a sada dobro poznate mirise i okuse u par koraka možete donijeti u svoj dom. Iako nismo svi vrhunski miksolozi, u samo nekoliko klikova na internetu vrlo brzo možemo pronaći recepte za odlične ljetne koktele, posebice kada imamo prave i kvalitetne proizvode.

Za ljetnu sezonu popularni kubanski brend alkoholnih pića Bacardí lansirao je limitirano izdaje popularnog ruma koji je glavna baza većine ljetnih koktela.

Riječ je o Bacardí Tropical izdanju, piću koje je savršeno uravnotežena mješavina sočnog ananasa, kremastog kokosa i slatke guave. Riječ je o karipskom ljetnom okusu autentičnog Bacardí ruma koji se odlično miješa s mineralnom vodom, sokovima i drugim gaziranim pićima.

Aromi kokosa pridružuje se snažna nota punča ruma. Na nepcu je iznenađujuće gladak s malo začina i slatkoćom šećerne trske. Ananas i guava dodaju ju mu voćnu notu i pojačavaju ga, a cijela priča zaokružena je cimetom.

Naime, sve je počelo kao obiteljski san na Kubi davne 1862. godine, kada je Don Facundo Bacardí Massó osnovao Bacardí. Kupio je malu destileriju u Santiagu de Cuba i radikalno promijenio način na koji se tipično proizvodio rum, radeći žestoka pića glatke i lagane teksture i okusa.

Danas je Bacardí svjetski brend s proizvodnim pogonima diljem svijeta i širokim i raznolikim izborom ukusnih alkoholnih pića.

Simbol šišmiša korišten na boci inspiriran je šišmišima koji su pronađeni kako vise s greda destilerije. Tradicionalno predstavljaju zdravlje, obiteljsko jedinstvo i blagostanje, a mještani bi tražili ‘el ron del murcielago’ – rum od šišmiša.

Cijena Bacardi Tropical ruma 0.7L u Njemačkoj iznosi €13.90, a nadamo se da će uskoro stići i na naše police.

Najjednostavniji koktel od s ukusnim Bacardí Tropical rumom sastoji se od 50 ml Bacardi Tropical ruma i 150-200 ml Fentimans sode ili mineralne vode. Za kraj, koktel dekorirajte kriškom limete i uživajte u tropskoj atmosferi.