FOTO by IMDb

Film

Avatar: The Way Of Water – izašao je prvi trailer!

admin 10. svibnja 2022.

Izgleda spektakularno...

Bez obzira na zle jezike koji su proglasili Avatara “filmom koji nije baš kul” on je i dalje jedan od, ako ne i najbolji film ikad snimljen. James Cameron napravio je filmski fenomen neobične radnje i predivnih scena u kojem nas je odveo u svijet mašte i borbe dobra i zla.

Radnja se ugrubo svodi na to kako se junak s planete Zemlja upušta u epsku avanturu boreći se za spas nepoznatog svijeta koji mu u međuvremenu postaje dom.

Nakon trinaest godina od prvog filma James Cameron se vraća s nastavkom, a upravo je pušten i prvi trailer.

Jake Sully i Neytiri osnovali su obitelj i žive skladnim životom no kada se najmanje nadaju moraju napustiti svoj dom i istražiti regije Pandore. Pojavljuje se drevna prijetnja i Jake se mora boriti u još jednom teškom ratu protiv ljudi.

Nevjerojatna je informacija da je drugi dio Avatara trebao svijetlo dana ugledati još 2014. godine. Nažalost, film je odgađan do beskonačnosti, a onda se pojavila i situacija s Covidom. Ovo je tek prvi od još ukupno 4 nastavka koji nas čekaju, a već se znaju i imena – Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider i Avatar: The Quest for Eywa.

Kao što i sam naslov sugerira, radnja filma će većinom biti smještena na vodi, a u kratkom traileru možemo vidjeti vizuale koji su nekoliko razina iznad no što smo naviknuli gledati.

Pomičemo granice snimanja s još većom brzinom kadrova, većom 3D razlučivosti i većem dozom realnosti u vizualnim efektima. Želio sam da povratak na Pandoru bude nešto stvarno posebno. Svaki kadar filma dizajniran je najvišom tehnologijom gdje se pazilo na svaki detalj. Redatelj još uvijek radi na peglanju sitnica i čini se da smo svi spremni za još jednu filmsku senzaciju” – izjavio je James Cameron.

Avatar: The Way Of Water u kina dolazi 16. prosinca i bit će pravi božićni poklon za sve fanove.