FOTO by Netflix

Film

Alexander: The Making of a God – povijesni spektakl uskoro na Netflixu

admin 11. siječnja 2024.

Pogledajte trailer o usponu i padu Aleksandra Velikog

Netflix će krajem mjeseca premijerno predstaviti naslov “Alexander: The Making of a God”, novu dokumentarnu seriju od šest dijelova koja će opisivati čudesno putovanje Aleksandra Velikog.

Foto: Netflix

U fokusu radnje bit će uspon Aleksandra Velikog, njegov uspon od progonstva do neumoljive potrage da svrgne moćnog perzijskog cara Darija.

Foto: Netflix

Njegova avantura rezultirala je s tim da je u manje od šest godina pokorio većinu tada poznatog svijeta.

Ova uzbudljiva povijesna serija bit će mješavina dramatičnih rekonstrukcija, uvida znanstvenika, inovativnih arheoloških otkrića i trenutnih iskapanja na nalazištu Calliope Limneos-Papakosta u Aleksandriji.

Foto: Netflix

U seriji Buck Braithwaite tumači Aleksandra Velikog dok će Mido Hamade odigrati ulogu kralja Darija. Netflix je upravo objavio i prvi trailer te se nadamo da će opravdati očekivanja.

Aleksandar Veliki bio je jedan od najuspješnijih vojnih zapovjednika u povijesti.

Njegova su postignuća brojna od kojih je najznačajnije njegovo osvajanje Perzijskog Carstva, koje je bilo najveće carstvo tog vremena. Porazio je perzijskog kralja Darija III i preuzeo kontrolu nad ogromnim teritorijima koji su se protezali od Balkana do današnjeg Pakistana.

Foto: Netflix

Aleksandrova osvajanja dovela su do širenja grčke kulture i jezika čitavom carstvu, što je dovelo do helenističke ere.

U tom je razdoblju došlo do mješavine grčke, perzijske, egipatske i indijske kulture, koja je snažno utjecala na umjetnost, arhitekturu i književnost, a on je osnovao preko 20 gradova, od kojih je najpoznatiji Aleksandrija u Egiptu, koja je postala glavno središte obrazovanja i kulture u drevni svijet.

Foto: Netflix

Aleksandar je umro u dobi od 32 godine, ostavljajući za sobom carstvo koje se protezalo na tri kontinenta i nasljeđe koje je duboko utjecalo na tijek zapadne civilizacije.

Foto: Netflix

Alexander: The Making of a God” na Netflix dolazi 31. siječnja.