FOTO by Instagram @rijekaadvent

Putovanja

Advent u Rijeci – najmagičnija manifestacija na Kvarneru!

Daria Lovrić 07. prosinca 2022.

I ove će zime ispričati najljepšu božićnu priču!

Započeo je Advent diljem Lijepe naše i još sitno brojimo do Božića. Sv. Nikola je napunio naše čizmice, a one čiste i blistave spremne su za lutanje. Velike metropole i manji gradovi obukli su svoje najsvečanije kostime i zovu nas u posjet.

Svaki od njih ima svoje čari i razloge zbog kojih biste trebali uskočiti u auto i krenuti na izlet, međutim Rijeka je grad koji se ove godine našao visoko na našoj ljestvici must-visit lokacija.

Advent u Rijeci najmagičnije je doba godine okupano mirisima cimeta, klinčića, kuhanog vina i blagdanskih delicija. Sve to upotpunjavaju bogate božićne dekoracije i topla svjetlost sitnih lampica diljem grada. Gdje god se zaputili osjeća se blagdanska toplina, ugođaj i zajedništvo.

Advent u Rijeci 2022.

Korzo

U samom centru grada očekuje vas ponuda domaćih izlagača koji nude svoje tradicionalne proizvode, ali i neke vrlo originalne božićne poklone.

Blagdansko doba na Korzu uz mirise fritula, priziva sjećanja na božićne proslave u djetinjstvu te je i u hladnim danima jedno od nezaobilaznih mjesta za Riječane, ali i mnogobrojne goste.

Advent u Rijeci 2022.

Advent na Kobleru

Manifestacija Rijeka Advent tradicionalno započinje paljenjem rasvjete i prve adventske svijeće na velikom vijencu na Trgu Ivana Koblera. Tijekom studenog i prosinca na Trgu Ivana Koblera očekuje vas puno dobre glazbe, zabave i sjajnog blagdanskog ugođaja.

Advent u Rijeci 2022.

Ri Gastro Advent

I ove se godine Trg Riječke rezolucije i Trg 128. brigade Hrvatske vojske pretvaraju u čarobnu božićnu bajku sa šarenim dekoracijama i ponudom blagdanskih pića i autohtonih jela. Povodom manifestacije Ri Gastro Advent posjetitelji će moći uživati u tradicionalnim božićno-novogodišnjim jelima s naših prostora, koja će svakodnevno pripremati brojni domaći ugostitelji uz zvukove izvrsne glazbe.

Advent u Rijeci 2022.

Advent na Gradini

Naš favorit je Advent na Gradini na kojem će zasjati najviše lampica do sada – čak 12 kilometara. Od impozantnih dekoracija koje će zasjati ovim jedinstvenim prostorom svakako vrijedi izdvojiti svjetlucavu Votivnu krunu visine preko 5 metara, simbol Trsatske gradine – trsatskog zmaja te 12 metara visoku Rimsku kulu. Bajkovitom ugođaju doprinijet će unikatne, ručno izrađene jaslice smještene na novoj lokaciji – u spilji Djeda mraza.

Advent u Rijeci 2022.

I ove godine posjetitelje očekuje široka ponuda hrane i pića na adventskim kućicama smještenim unutar zidina kaštela.

Adventiranje kod Kazališta

Također, moći ćete uživati u Verdijevoj ulici, gdje će mladi domaći ugostitelji začiniti riječku adventsko gastro scenu i podignuti street food na novu razinu. Osim u mesnim i ribljim delicijama koje su osmišljene samo za ovu priliku, moći ćete uživati u odličnoj barskoj ponudi maštovitih toplih i hladnih koktela, rakijama, pjenušcima, bogatoj vinskoj karti kao i zanimljivim bezalkoholnim pićima. Adventiranje kod Kazališta adventska je meka svih pravih gurmana!

Advent u Rijeci 2022.

Ovogodišnji Advent u Rijeci udovoljit će svim vašim čulima i stvoriti toplinu u vašim srcima. Uživajte u pogledu na grad s Trsatske gradine, kuhanom vinu i gastro poslasticama s vašim voljenima!