FOTO by Instagram @rene.miksche / @ordinary.mum

Putovanja

Adrenalinsko sanjkalište Zlodejevo pruža jedinstveni spust kroz stoljetnu šumu

Daria Lovrić 12. rujna 2023.

Vijugava staza oduševit će i male i velike i pružiti im nezaboravno adrenalinsko iskustvo!

Ako ste u potrazi za savršenom lokacijom za adrenalinsko vikend putovanje u prirodi pronašli smo jednu lokaciju koja će vas oduševiti. Na samo nešto više od dvosatne vožnje autom od Zagreba, nalazi se slovensko skijalište Rogla, smješteno u predivnom okruženju Zreškog Pohorja, na visini od 1490 metara nadmorske visine.

Iako ima samo oko 12 kilometara duljinu skijaške staze, Rogla kompenzira ovu ograničenu ponudu bogatim dodatnim sadržajem za rekreaciju, zabavu i gastronomiju. U neposrednoj blizini Rogle nalaze se Terme Zreče, koje pružaju izvanrednu wellness ponudu i mogu poslužiti kao odlična baza za opuštanje nakon aktivnosti na skijalištu.

Ipak, kako biste posjetili skijalište, ne morate čekati zimu. Uz skijaške staze, tu je i adrenalinsko sanjkalište Zlodejevo, s jedinstvenim spustom kroz stoljetnu šumu. Jurnjava 1360 m dugom vijugavom stazom na sanjkama zasigurno će vam ubrzati krv u žilama i pružiti vam nezaboravno iskustvo.

Na ovom sanjkalištu možete kontrolirati brzinu ručnom kočnicom i brzinu do 40 kilometara na sat, a na jednim sanjkama može sjediti i dvoje ljudi. Nakon adrenalinskog spusta, žičara će vas sa saonicama odvesti natrag do vrha, omogućujući vam da ponovno uživate u ovom nevjerojatnom iskustvu.

Iako se zove sanjkalište, posjetitelji se spuštaju tijekom cijele godine, a Zlodejevo je potpuno sigurno pa su i djeca dobrodošla.

Samo nekoliko stotina metara udaljeno od skijališta nalazi se i “Put među krošnjama”, atraktivna šetnica koja se proteže više od jednog kilometra, postavljena dvadesetak metara iznad tla. Na ovoj stazi, osim uživanja u prekrasnom prirodnom okolišu, možete iskusiti i adrenalinske postaje i posjetiti vidikovac visok 37 metara. S vidikovca se pruža spektakularan pogled, a za dodatni adrenalinski poticaj možete se spustiti niz adrenalinski tobogan.

Djeca od 3-10 godina smiju se voziti samo u pratnji odrasle osobe. Grupne ulaznice moguće je kupiti samo za unaprijed najavljene grupe veće od 20 osoba. Cijena za 1 vožnju za djecu iznosi 7,50 eura, dok je za odrasle 10 eura.

Želite li vikend provesti ispunjen adrenalinom i uzbuđenjem, posjetite Zlodejevo, a sve informacije saznajte putem službene stranice.