FOTO by IMDb

Film

A Boy Called Christmas – novi Netflixov film koji jednostavno moramo pogledati!

Viktoria Šafranić 01. prosinca 2021.

Već nas sam naziv filma mami na gledanje...

“A Boy Called Christmas” je britansko-francuski avanturistički fantastični film iz 2021. redatelja Gila Kenana prema scenariju Ola Parkera i Kenana, a temeljen na istoimenoj knjizi Matta Haiga iz 2015.

Film je objavljen 26. studenog 2021. u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Novom Zelandu, Francuskoj, Njemačkoj i Kini, od strane StudioCanala, dok je Netflix film omogućio i nama 24. studenog 2021.

O filmu:

Poznata Maggie Smith glumi tetu Ruth, dadilju ‘kiselkaste’ naravi koja je u posljednji čas zadužena za čuvanje troje djece koja još uvijek žale za svojom majkom.

Badnjak je, ali njihov otac Matt (Joel Fry), tužan i rastrojen, odlučio je da će ove godine preskočiti praznik. Neće biti ukrasa ni poklona. Nakon što je otišao zbog hitnog posla, teta Ruth počinje djeci pričati priču o dječaku po imenu Nikolas (Henry Lawfull), koji je davno živio u zabačenoj planinskoj kolibi u Finskoj sa svojim ocem, drvosječem po imenu Joel (Michiel Huisman).

Nikolas tuguje za svojom pokojnom majkom koju je ubio medvjed i svake noći traži od oca da mu ispriča priču koju je ona pričala o djevojčici koja se jedne zime izgubila u šumi i naišla na zajednicu vilenjaka, koji su je voljeli i štitili sve do proljeća dok se nije mogla vratiti kući…

U ovoj priči o podrijetlu Djeda Božićnjaka, običan dječak po imenu Nikolas kreće u neobičnu avanturu na snježni sjever kako bi pronašao svog oca koji je u potrazi za otkrivanjem legendarnog sela vilenjaka, Elfhelma.

Vodeći sa sobom tvrdoglavog soba zvanog Blitzen i odanog ljubimca miša, Nikolas uskoro susreće svoju sudbinu u ovoj čarobnoj, komičnoj i simpatičnoj priči koja dokazuje da ništa nije nemoguće.