Make-up

7 trikova koje moraju znati žene sa spuštenim kapcima

Antonija Andabak 10. siječnja 2019.

Žene sa spuštenim kapcima često se žale da vizualno izgledaju namrgođeno...evo kako si možete pomoći!

1. Uvijek koristite sjenilo za bazu

Ovaj savjet bismo preporučili svima koji se vole igrati sa sjenilima, neovisno o obliku oka. Nanesite bazu na cijeli kapak te pričekajte koji trenutak da se baza upije i učvrsti na kapku kako bi nanošenje sjenila bilo jednostavnije i time spriječili bilo kakvo nakupljanje istog u pregibu kapka.

2. Držite se vodootpornih formula

Kad god je to moguće upotrijebite vodootporne proizvode i proizvode otporne na razmazivanje kako biste spriječili preslikavanje. Tu sugeriramo koristiti vodootpornu maskaru koju ćete jednostavno skinuti s uljnim odstranjivačem makeup-a te tuš s mat finish-em, primjerice u gelu kojeg ćete nanijeti preciznim kistićem.

3. Uvijek gledajte ravno

Dok mnogi od nas gledaju dolje ili se šminkaju s jednim zatvorenim okom, dame sa spuštenim kapcima bi trebale što češće, pri nanošenju tamnijih sjenila ili tuša za oči, pogledavati ravno kako bi provjerile da li je sjenilo naneseno ravnomjerno i u dobrom smjeru ili da pak izbjegnu “stepenicu” na kapku pri nanošenju tuša, što se često, u brzini, zna dogoditi.

4. Nanesite sjenilo malo poviše pregiba kapka

Blendajte sjenilo iznad pregiba kako se ono ne bi “izgubilo” kada otvorite oči. Također, izbjegavajte jako tamne nijanse poput crne ili tamnoplave pošto tako našminkano oko vizualno može izgledati “uvučeno”.

5. Izbjegavajte shimmerasta sjenila

Doduše, ne u potpunosti, dozvoljeno je koristiti shimmer sjenila ispod linije obrva. Proizvodi s efektom highlightera reflektiraju svjetlost i naglašavaju dijelove na koje je nanesen. Umjesto toga, shimmer sjenila nanesite samo ovlaš na centar kapka kako biste i vi uživali u malo sjajnog trenutka kada nekome namignete.

6. Bogato nanesite maskaru – na drugo mjesto

Umjesto da, kao do sada, bogato nanesete maskaru na vanjski kut trepavica, koncentrirajte se više na sredinu trepavica. Tim potezom ćete vizualno podignuti oko i postići uravnoteženost oblika oka.

7. Počistite rubove

Kao finalni korak, uzmite štapić s vaticom, te jednim potezom počistite dio ispod oka prateći liniju prema vanjskom kutu oka kako bi uklonili bilo kakve ostatke sjenila, a time ćete istodobno kreirati lagani “lift”, odnosno podići sjenilo prema gore što je u vašem slučaju, također poželjan smjer kretanja sjenila.