FOTO by Instagram @styledby_debbe / @omgartistry / @

Ljepota

7 boja kose u 2024. za koje stručnjaci kažu da će biti u trendu!

Viktoria Mikulić 03. siječnja 2024.

Nadamo se da ćete i vi zakazati termin kod frizera nakon što vidite ove ljupke boje!

Dok promatramo trendove boja kose za 2024. godinu, postoji nešto što se ističe: tihi luksuz. Ovaj pojam već smo vidjeli u modi kod nebrendiranih odjevnih predmeta i dodataka koji odišu sofisticiranošću i skupocjenošću, a upravo je to energija koja se unosi u boju kose.

Razmislite o suptilnim, bez napora prekrasnim bojama koje izgledaju autentično u odnosu na ekstremne upečatljive nijanse.

Uglavnom, ove godine sve je u pronalaženju boje kose koja vam prirodno pristaje i njegovanju vaših pramenova kako bi izgledali prekrasno, sjajno i zdravo. Ovdje su neke od najboljih boja za kosu u 2024. godini koje biste trebali razmotriti prije nadolazećeg odlaska kod frizera.

Puterasto plava kosa

Ova boja najbolje stoji na bazi tamnije plave do vrlo svijetle pepeljasto smeđe boje. Kako postići ovu nijansu? Pomiješaju se dvije ili tri različite plave boje i isprepliću se po kosi te se potom dodaju puterasto plavi pramenovima.

Skupocjena brineta

Živahni crnkasti tonovi koji daju luksuznu i skupu energiju zadržat će se i u 2024. godini. Ovaj sjajni izgled stvarno nadopunjuje ono što vidimo na modnim pistama i ove godine. Uz sve te svjetlije, pastelne tonove u odjeći, hrabrija, bogatija boja kose djeluje kao savršen kontrast.

Kesten smeđa

Kestenjasto smeđa boja kose još je jedan veliki trend koji raste u 2024. i odličan je način da začinite tradicionalniju smeđu nijansu.

Ova boja definitivno dodaje više bogatih i dubljih zlatnih tonova vašoj postojećoj smeđoj kosi. Preporuka je nositi je s balayage tehnikom.

Kaubojska bakrena nijansa

Vidjeli smo kako je bakreni trend uzeo maha krajem 2023. i od tada mu samo raste popularnost. Ova  nijansa spoj je bakrenog i kesten smeđeg tona. Riječ je o boji koja je rezervirana za sve one koji imaju tanku kosu i žele postići volumen.

Nježna bronde nijansa

Kao što vjerojatno već možete vidjeti, popularne boje kose u 2024. u potpunosti prihvaćaju tu organsku, uživljenu estetiku. Bronde (između plave i smeđe boje) savršen je primjer za to. Ovaj čist, prirodan izgled trenutno je vrlo popularan.

Ima vrlo suptilno sjenčanje, bez jakih linija i čak blijedi kroz kosu.

Đumbir crvena boja

Dok je bakrena boja uživala u popularnosti poput rodea, u 2024. ćemo vidjeti i topliju varijaciju ove boje kose.

Ovo je luksuzna, topla narančasto crvena boja u tonovima đumbira za sve koji žele upečatljiv izgled.

Počet ćete s polutrajnim ispiranjem bakrene do crvenkasto smeđe osnovne boje, a zatim utkati nekoliko pramenova oko i čak obojiti neke dublje crvene do svijetlosmeđe.

Kosa u boji ledenog čaja

Još jedna varijanta kaubojske bakrene boje je blijeda, lijepa crvenkasto-zlatna boja kose koja ima neku vrstu estetike “ledenog čaja“. Riječ je o kombinaciji klasične topline i moderne svježine koja stvarno daje prekrasan izgled i može dobro funkcionirati na različitim tonovima kože.