Make-up

6 trikova kako perfektno nanijeti maskaru bez preslikavanja na kapak!

Antonija Andabak 03. veljače 2019.

Pomoću ovih trikova naučit ćete gdje najčešće griješite i kako to jednostavno riješiti!

Pronalazak idealne maskare nije jednostavan zadatak, hoće li to biti crna, vodootporna, s debljom četkicom koja daje volumen ili ona koja razdvaja…najradije biste kupili pet odjednom zar ne?

Pomoću ovih šest trikova, savladajte nanošenje maskare tako da ćete izbjeći uobičajene pogreške koje gotovo svakodnevno radimo. Krenimo redom!

1. Koristite uvijač za trepavice

Vjerojatno mnoge zaboravljaju taj prvi korak, no on je esencijalan za postizanje svježeg izgleda i čini ogromnu razliku u izgledu trepavica. Svakako ne postižete isti efekt pri nanošenju maskare na potpuno ravne trepavice ili one koje su predivno uvijene. Uvijte trepavice prije nanošenja maskare jer u suprotnom možete oštetiti. Nakon uvijanja i nanošenja maskare, oko će vizualno izgledati veće, a vi ćete unatoč tome što se niste naspavali, izgledati budno!

2. “Unutra-van” izvlačenje četkice maskare

Maskara uvijek mora imati optimalnu količinu proizvoda kojim ćete ravnomjerno nanijeti isti na trepavice, ona nikako ne smije biti presuha jer će rezultirati “rasipanjem” ispod oka, a i vaše će trepavice izgledati poprilično neuredno. Mnoge žene još uvijek prije nanošenja maskare automatski izvlače četkicu popularnom metodom “unutra-van”, u nadi da će pokupiti što više proizvoda na četkicu. Baš suprotno, taj korak veže više zraka u proizvod koji postaje suh i kraćeg je vijeka trajanja. Dakle, četkicu izvucite samo jednom, a ako imate višak proizvoda, nježno ga uklonite na otvoru maskare, ali zaboravite na “pumpanje” četkice jer time najviše štetite vašim trepavicama.

3.  Uklanjanje viška proizvoda

Pri nanošenju maskare, uvijek uklonite višak na tri načina: upotrijebite maramicu kako biste uklonili višak proizvoda, na ruku ili na samom otvoru maskare. Ako direktno nanesete maskaru na trepavice, mogli biste dobiti efekt teških, slijepljenih trepavica što svakako ne želite. Razlika je očigledna, i tim trikom vaše će trepavice imati lijepi luk i izgledat će vrlo prirodno.

4. Nanošenje maskare

Umjesto da maskaru nanosite u jednom sloju od sredine trepavica do vrhova, za postizanje većeg volumena, svakako je želite nanijeti cik-cak tehnikom od samog korijena, zadržite se  na tom mjestu dok ne obuhvatite sve dlačice te prođite četkicom u jednom laganom potezu do vrhova. Za one koji žele više od ovog trika za punije trepavice: četkicom prijeđite s gornje strane dlačica duž cijelih trepavica te za kraj još jednom ponovite cik cak tehniku za podizanje dlačica.

5. Nanošenje previše slojeva maskare

Ovaj korak se vrlo lako može pretvoriti u pravu katastrofu. Savjetujemo nanijeti maksimalno dva sloja maskare, a kako biste izbjegli pogrešku nanošenja previše slojeva, jednostavno primijenite savjet pod brojem tri i četiri. Za prvi sloj možete upotrijebiti vodootpornu maskaru kako bi proizvod fiksirali, ne čekajte predugo nego uzmite još proizvoda, uklonite višak i nanesite drugi sloj. Za potpuno čisti efekt, najbolje je raščešljati trepavice čistom četkicom, no ako je nemate, upotrijebite češljić.

6. Rok trajanja proizvoda

Trebali biste biti vrlo oprezni s proizvodima koji dolaze u kontakt s očima, stoga posebno pazite na datum isteka kako biste izbjegli upale oka koje se znaju dogoditi, osobito ako tu i tamo dogodi pa podijelite maskaru s prijateljicom ili, ono najgore, ne skidate maskaru prije spavanja. Sugeriramo da zaboravite na raznorazne metode produljivanja roka proizvodu koji je očito za baciti, stoga ne oklijevajte, kupite novu maskaru kojom ćete, uz naše trikove nanijeti maskaru poput profesionalca!