Zabava

6 aktivnosti koje će socijalno distanciranje učiniti zabavnim

Krešimir Šustić 27. ožujka 2020.

Donosimo vam šest ideja uz koje ćete lakše prebroditi dane u izolaciji

Svaka društvena mreža trenutno vrvi od objava vezanih za pandemiju korona virusa. Svima nam je već preko glave negativnih vijesti i jedva čekamo da se sve završi kako bi mogli nastaviti sa svojim normalnim životima. Jedna od težih stvari koja nam teško pada je definitivno socijalno distanciranje.

Iako zahvaljujući modernoj tehnologiji možemo vidjeti naše najdraže putem videopoziva i tako održavati svakodnevnu komunikaciju, ipak bi nam draže bilo da su pored nas, da ih možemo zagrliti i uživo se smijati. Pronašli smo šest načina na koji možete iskoristiti dobrobit interneta i dobro se zabaviti.

Natjecanje u kuhanju

Skupite obitelj, odaberite 4-5 sastojka koje trenutno posjedujete u smočnici i bacite se na posao. Nećete moći ocjenjivati hranu prema okusu, ali moći ćete na temelju prezentacije i kreativnosti. Zasučite rukave, bacite se na posao i zabavite se.

Zajedničko vježbanje

Budući da se svi vučemo po doma u pidžamama i trenirkama velika je vjerojatnost da većina provodi dane ležeći i hraneći se. Motivirajte jedni druge kako bi izašli iz karantene u formi i odvojite barem 10 minuta dnevno za ovu zdravu naviku. Osim što će vam tjelovježba smanjiti napetost i pomoći u borbi protiv tjeskobe, dobro će vas nasmijati kada ćete preko video poziva “pumpati” s prijateljima.

Zajedničko rješavanje križaljke

Odlična ideja s kojom možete ubiti dosadu u izolaciji, a da pritom vježbate moždane vijuge. Pokažite svoje znanje i umjesto da ležite cijelo vrijeme, zabavite se na dobar stari način. Možete organizirati bodovanje, pa tako ovu aktivnost učiniti još zanimljivijom.

Organizirajte Netflix party

Mnogi će se složiti da je Netflix jedan od najboljih izuma u doba interneta. U doba pandemije uveo je opciju Party koja nam omogućuje da na ekran dodate osobe s kojima biste voljeli gledati film ili seriju. Zahvaljujući tome, od sada možete zajedno komentirati scene, vrištati u isto vrijeme i zaplakati s BFF.

Igranje društvenih igara

Jackbox.tv je inovativan način koji vam pruža mogućnost da online igrate društvene igre. Različite vrste trivia igara u potpunosti će vas zabaviti i skrenuti misli s loših stvari. Iskreno se nadamo da se nećete posvađati sa suigračima jer bitno je sudjelovati, a ne pobijediti.

View this post on Instagram

Over Google Hangouts. Sorry, Brian.

A post shared by Jackbox Games (@playjackboxgames) on

Online tečajevi s prijateljima

Web stranice poput Brit+Co nude fantastične besplatne online tečajeve koji su odličan primjer zabavnih aktivnosti. Pravo je vrijeme da se pokrenete i bacite na učenje hobija koji vas je oduvijek zanimao. Izbor je zaista mnogobrojan, a nakon svega možete izaći s novim iskustvom koje će vam kasnije poslužiti.