Ljepota

5 trikova uz koje će vaša kosa uvijek ugodno mirisati!

admin 08. veljače 2024.

U čemu je tajna mirišljave kose?

Mnogi od nas sanjaju o tome da nam kosa uvijek lijepo miriše jer ne postoji ništa poput osobe koja vam dolazi ususret i njezinog bogatog, svježeg mirisa kose. Odmah se pitamo zašto i naša kosa nema jednako božanstven miris i koje to proizvode koristi? Onaj osjećaj kada operemo kosu je neprocjenjiv, međutim taj zanosan miris vrlo brzo splasne.

Kako da naša kosa što dulje miriši bez ulaganja tisuću sati u njegu kose? Na to pitanje odgovaramo jednostavnim trikovima i navikama koje možete ubaciti u svoju rutinu kako bi vaša kosa uvijek sjajno mirisala , ali i izgledala zdravo, sjajno i lijepo.

1. Koristite šampon lijepog mirisa

Čišćenje samo po sebi je sinonim za “čistu” mirisnu kosu, ali odabir pravih mirisnih proizvoda također može napraviti stvarnu razliku! Šampon intenzivnog mirisa dodatno će utjecati! Ima ih s ukusnim i prodornim mirisnim notama koje traju čak cijeli dan i noć. Samo provjerite jesu li mirisi proizvoda izrađeni od prirodnih ulja ili sastojaka, a ne sintetike kako vam ne bi oštetili kosu.

2. Posegnite za suhim šamponom

Ako ste upravo izašli iz teretane, pred vama je važan sastanak ili vam se tjeme ljeti znoji i ne možete oprati kosu, upotrijebite suhi šampon! Riječ je o sprejevima u prahu koji upijaju nečistoće i ulja te ostavljaju ugodan miris te kosi daju volumen i punoću. Oni će vas spasiti u hitnim slučajevima!

3. Napravite piling vlasišta

Ako ste već oprali kosu, ali još uvijek nije dobila intenzivan miris kakav želite, vjerojatno trebate sredstvo za čišćenje vlasišta za uklanjanje viška proizvoda, ulja i onečišćenja koje začepljuje vaše folikule. U tim slučajevima možete koristiti pilinge za kosu i određene šampone za detoksikaciju , ali preporučamo da pitate svog frizera koji tretman je pravi za vas.

I pazite: ako vaše tjeme ima neugodan miris ili vas svrbi, možda nije samo pitanje čišćenja, već vam je potrebna i druga njega. U takvim okolnostima posjetite dermatologa.

4. Redovito presvlačite jastučnicu

Sjećate li se kada smo pričali o nakupljanju ulja na vašoj kosi? Pa, isto vrijedi i za vašu jastučnicu! Razmislite o tome: odlazite na spavanje svake noći i zauzvrat prenosite ulja sa svoje kose na jastučnicu! Pokušajte promijeniti jastučnicu jednom tjedno ako ne želite da ista upije pozamašnu količinu ulja.

5. Nanesite parfem na kosu za intenzivan miris kose

Ovo je posljednji korak koji treba imati na umu ako želite da vam kosa uvijek sjajno miriše: nanesite parfem za kosu.

Zabrinuti ste što se mirisi vašeg šampona, mirisa za tijelo i parfema za kosu natječu jedni s drugima? Evo ispravnog redoslijeda i načina primjene da se to ne dogodi:

Kad izađete iz tuša, nanesite parfem na svoje pulsne točke. Parfem za tijelo dolazi prije parfema za kosu.

Nakon što ste odjeveni i vaša kosa je počešljana i potpuno suha, poprskajte kosu parfemom.

Pazite da note mirisa u šamponu (i regeneratoru) odgovaraju prevladavajućim notama vašeg parfema za kosu. Ako odaberete cvjetne mirise, oba proizvoda bi ih trebala sadržavati, isto vrijedi i za voćne…

Ako želite da se vaš parfem za kosu ističe više od mirisa vašeg šampona, koristite šampone vrlo laganog mirisa kako bi parfem za kosu zauzeo središnje mjesto.