Zabava

5 savjeta kako zaustaviti grickanje noktiju

admin 28. lipnja 2021.

Ovi savjeti danas će nam biti potrebniji no ikada!

Otprilike polovica djece i tinejdžera grize nokte, a mnogima ta navika ostaje i kada odrastu. Ako ste odrasla osoba koja grize nokte najvjerojatnije ste to činili i dok ste bili mlađi i jednostavno nikad niste prestali.

Za grickanje noktiju krivi su geni? 

Znanstvenici nisu sigurni je li grickanje noktiju genetski, no djeca čiji roditelji grizu nokte imaju veću vjerojatnost da će ih i ona grickati. Studije pokazuju da se to događa čak i ako roditelji to prestanu raditi prije rođenja djeteta.

Grickanje noktiju ponekad može biti znak emocionalnog ili mentalnog stresa. Kod osobe pogođene nervozom, tjeskobom ili stresom grickanje noktiju stvara osjećaj zadovoljstva te predstavlja način na koji se bore s njima.

Nacionalni dan grickanja noktiju

Iako nigdje nije obilježen crvenom bojom danas ćemo sigurno obilježiti i Nacionalni dan grickanja noktiju, a vjerujemo da svi znate i razlog.

Večerašnja utakmica između Hrvatske i Španjolske izazivat će mnogo emocija u nama s kojima ćemo se najbolje suočiti grickanjem noktiju.

S obzirom na to da znamo kako nas naša nogometna reprezentacija uvijek drži u neizvjesnosti grickanje noktiju će biti neizbježno, a mi vam donosimo 5 jednostavnih savjeta kako tome možete stati na kraj.

Skratite nokte

Ako nemate dovoljno velike nokte da ih možete grickati nećete imati osjećaj zadovoljstva kada pokušate zagristi.

Napravite skupu manikuru

Kada napravite lijepe i skupe nokte u nekom od salona dva puta ćete razmisliti da li ih želite uništiti.

Premažite ih užasnim okusom

Kupite jedan od onih “odvratnih” lakova gorkog okusa čiji je cilj da svojim užasnim okusom držite svoje zube dalje od noktiju.

Navucite rukavice

Možda zvuči glupo, ali ako ne možete doći do noktiju, ne možete ih grickati. Ako vam se rukavice ne uklapaju u navijački outfit jednostavno stavite i flastere boje kože na vaše nokte.

Nađite zanimaciju za vaše ruke

Pronađite neku zanimaciju za ruke kojom ćete svoje prste držati dalje od ustiju. To može biti loptica za stres ili kemijska olovka na klik, dok kauguma može držati vaša usta zaposlenima.

Nadamo se ipak da danas nećemo morati grickati nokte već da će nas naši nogometaši odličnom igrom poštedjeti te grozne navike.