Make-up

4 jednostavna koraka kako očistiti makeup četkice za sve lijene!

Viktoria Mikulić 19. kolovoza 2017.

Drage naše, sada više nema izgovora za prljave četkice!

Jedina radnja koja je više zastrašujuća od čišćenja sobe je čišćenje vaših četkica za šminkanje. Lako ih je ne oprati danima / tjednima / desetljećima jer iskreno, tko ima vremena za to? I drugo, kako ih pravilno očistiti?

Srećom, uz pomoć nekoliko sljedećih savjeta, čak će i najmanja djevojčica moći očistiti svoje četke za šminkanje.

1. Dlačice četkica namočite u baby šampon

Pomiješajte kap šampona i malo vode u dlan vaše ruke i počnite kovitlati glavu četkice u smjesu kako biste stvorili pjenu. Pokušajte ne smočiti podlogu čekinja (to će uzrokovati da se ljepilo opusti i da vlasi ispadnu) niti ručku (drvo i voda se ne miješaju). Kod spužva je dovoljno koristiti i prirodan sapun.

2. Ako su dlačice stvarno oštre prilikom dodira s vašim licem, pokušajte s umivaonikom

Vjerojatno je prošlo već neko vrijeme od kad ste svojim četkicama priuštili peeling i ponekad se sva ta silna prljavština od razne šminke, kao i prašina jednostavno ne mogu oprati običnim trljanjem o dlan. Umjesto toga stavite tekstilnu silikonsku podlogu u sudoper/umivaonik, dodajte malo vode i šampona te umočite čekinje dokle god slojevito ne operete sve dijelove.

https://www.instagram.com/p/BKzlaC6g88j/?hl=hr&tagged=dirtymakeupbrushes

3. Isperite čekinje i iscijedite višak vode

Kada vidite da je voda potpuno čista, znači da su četke čiste. Sada ih još samo treba ocijediti, ali pripazite jer trljanje može ugroziti oblik četkica, stoga ih samo nježno ocijedite.

4. Lagano ih s rukom počešljajte kako bi vratile prvobitni oblik i položite ih na suho

Baš kao i kod vaše kose, ovisno o načinu na koji je sušite, dobit ćete očekivani krajnji rezultat. Ako ih pohranite u vrećicu za šminku prije nego što su se kompletno posušile, vlakna bi se mogla saviti.

Još jedna uobičajena pogreška je staviti četke u šalicu da se osuše, što uzrokuje da voda kaplje po njima i na ručku (opet, voda i drvo se ne smiju miješati). Jedino ako imate četkice koje nemaju drvenu ručku. Umjesto toga, pazite da su čekinje glatke, a zatim postavite četke na ručnik dok se ne osuše.