Dom

20 kuhinjskih trikova koji će vam olakšati život

Krešimir Šustić 09. travnja 2020.

Čak će i oni koji ne borave često u kuhinji biti oduševljeni!

Bliži nam se Uskrs, što znači da ćemo dobar dio vremena provesti u kuhinji kako bi napravili specijalitete koji su prigodni. Svi volimo tradicionalnu hranu i kolače koji obogaćuju naš stol za kojim će biti naši najbliži.

Kako bi ih pošteno nahranili i zadovoljili njihove ukuse, mukotrpno ćemo se truditi u pripremi ovog božanstvenog dara.

Pošto smo mi tu da vam olakšamo sve što možemo, ovog puta pronašli smo trikove koji će vam uštedjeti na vremenu i olakšati vam život. U nastavku donosimo njih 20 i nadamo se da ćete uz njih imati više vremena za svoje najmilije.

Žlica za sladoled

Velika je vjerojatnost da ne posjedujete profesionalnu žlicu za vađenje sladoleda. Kako bi što lakše zamrznuti proizvod izvadili iz kutije, potrebno je nož staviti pod vruću vodu i izrezati sladoled na kriške.

Otvaranje staklenih posuda

Vaš standardni otvarač za limenke pomaže razbiti nepropusnu brtvu na staklenkama, samo ih stavite ispod poklopca i olakšat ćete njihovo otvaranje bez traženja pomoći.

Pregorjeli keksi ili tost

Svima nam se desi da nam nekada mozak jednostavno odluta u trenutku pečenja i produkt je pregorjela hrana. Sve što vam treba je ručni ribež s kojim ćete skinuti vrh na kojem je potamnjeli sloj.

https://www.instagram.com/p/B-qwe4cpuec/

Guljenje češnjaka

Obična staklena tegla i ništa više vam nije potrebno za ovaj čaroban trik. Češnjak stavite u teglu i dobro protresite i gledajte kako se magično ljuštura odvaja.

Improvizirani lijevak

Uzmite plastičnu vrećicu za zamrzavanje, otkinite kut (vršak) i namjestite na predmet iz kojeg želite izliti tekućinu. Nema prolijevanja, a ni čišćenja posuđa.

Ostaci kolača

Većina nas nema stalak za tortu, no nema problema. Uzmite čim širu vinsku čašu i njome pokrijte ostatke koje ne želite baciti.

Kriška kruha za mekane kolače i muffine

Svi znamo da se biskvitni kolači lako osuše i postanu tvrdi. Kako bi to zaustavili, stavite ih u posudu s kriškom kruha i bit će stalno svježi.

Vruća čokolada

Ovo je izvrsno za sve koji kasno u noć dobiju želju za slatkim. Otopite čokoladnu kuglicu u toplom mlijeku i doživite bogatstvo slatkog okusa.

Guljenje đumbira

Ako nemate nožić za guljenje povrća, vjerujte nam da to nije nikakav problem. Uzmite čajnu žličicu i jednostavno skinite koru s đumbira.

Odvajanje žumanjka

Ovo je jedan od trikova koji nas je najviše očarao. Uzmite običnu bocu za vodu i lagano stisnite kako biste usisali žumanjke.

Čišćenje jagode

Uzmite slamku i probijte je kroz sredinu jagode tako da izađe na donju stranu. Savršen izgled kao iz reklame je zagarantiran.

Rezanje bilja

Uzmite kotačić za rezanje pizze, zgrabite bilje koje je naraslo i jednostavnim pokretom otkinite dio koji želite.

Silikon za led

Spasite bilje koje nećete koristiti tako da ih narežete i dodate u posudu za led napunjenu na pola maslinovim uljem.

Ukrašavanje torta i kolača

Odrežite kraj vrećice za zamrzavanje, napunite kremom i krenite s ukrašavanjem kao da ste profesionalac.

Zamrznuto grožđe za vino

Omiljeno vino bit će vam ukusnije uz ovaj trik. Zamrznite bobice grožđa i ubacite ih u rose, a na kraju ih naravno pojedite.

Sjeckanje piletine

Ovo ukusno bijelo meso možete bez problema usitniti. Uzmite mikser, ubacite piletinu u posudu i za nekoliko trenutaka imate savršeno nasjeckanu piletinu.

Prokuhana voda izvan lonca

Nagore je kada kuhamo tjesteninu ili nešto drugo i voda nam proključa izvan lonca. Uzmite drvenu kuhaču i polegnite je vodoravno na vrh lonca kako bi zaustavili ključanje.

Rezanje sira

Kako bi dobili savršene komade odrezanog sira potreban vam je samo zubni konac. Namjestite debljinu koju želite i povucite.

Ostaci vina

Ako ste ljubitelj skupocjenih vina, onda je prava šteta baciti dio koji vam je ostao. Jednostavno ga zamrznite i koristite za kuhanje.

Cijeđenje citrusnog voća

Uzmite čvršće prihvataljke, namjestite voće i krenite s cijeđenjem. Savršeni voćni sokić pravo je osvježenje.