Njega kose

10 stvari za koje je Vodka odlična, a da nije konzumacija!

Engineer 22. lipnja 2019.

Neki od ovih trikova sigurno će vam kad tad biti od koristi

Iako svi Vodku poznajemo kao piće koje odlično paše s juiceom i u kombinaciji nekih koktela ostat ćete iznenađeni za što još Vodku možemo koristiti u svakodnevnim kućanskim poslovima. Od čišćenja vašeg doma do prigotovljavanja ukusnog obroka, ovo piće ćete, nakon ovog članka, cijeniti još više.

Donosimo 10 stvari za koje možete koristiti Vodku, a da to možda niste ni znali:

1) Zaviriti u kabinet s alkoholnim pićima za vrijeme čišćenja doma više ne bi trebalo biti neuobičajena stvar. Ne za konzumaciju nego kao odlično dezinfekcijsko sredstvo koje će temeljito i učinkovito pomoći u čišćenju. Pomiješajte Vodku i alkohol te dodajte par kapljica nekog mirisnog ulja i dobit ćete pripravak za mjesta koja stalno diramo poput kvake za vrata ili prekidače, a od velike pomoći može biti i u čišćenju kupaonice.

2) Ako imate problema sa skidanjem etikete ili naljepnice s nekog proizvoda Vodka vam tu može pomoći. Pošpricajte Vodku po naljepnici i pustite da se upije 2-3 minute. Nakon toga uzmite spužvicu i laganim povlačenjem prema dolje maknite naljepnicu.

3) Svi smo barem jednom prolili crveno vino po tepihu ili odjeći, a da ste ranije znali da je Vodka odlično sredstvo za uklanjanje upravo takvih mrlja bili biste nam zahvalni. Samo polijte malo alkohola na mrlju i kružnim pokretima spužvice “izvucite” mrlju.

4) Napravite svoju homemade tekućinu za pranje stakla na automobilu. U veliku bocu pomiješajte vodu, malo deterdženta za suđe i malo Vodke. Sve promiješajte i vaša vjetrobranska stakla više ne bi trebala biti prljava.

5) Ako su vas komarci već počeli nervirati riješite ih se s jednostavnim pripravkom iz kućne radinosti. Pomiješajte Vodku, malo suhe lavande i začin bosiljka te se pošpricajte po tijelu. Komarcima ne bi smjelo biti traga blizu vas.

6) Vodka može produžiti vijek trajanja vašeg buketa cvijeća. Napunite posudu vodom i dodajte par kapljica Vodke, koja će usporiti sušenje buketa te će on potrajati još malo duže nego inače.

7) Ako imate problema s neugodnim zadahom i tu vam Vodka može pomoći. Napravite mix od vode, malo cimeta i nekoliko kapi Vodke, promućkajte tekućinu u ustima te se, osim neugodnog mirisa, riješite i bakterija iz usta.

8) Kada smo kod lošeg mirisa, Vodka može pomoći i kod istih prilikom pranja rublja.  gdje možete dodati i nekoliko kapi Vodke uz prašak. Obično se ova tehnika koristi kod pranja ručnika koji nakon nekog vremena dobiju neugodan miris. Prije pranja možemo odjeću i natopiti u kombinaciji vode i Vodke te već prije pranja ukloniti neugodne mirise koji bi se mogli širiti tijekom pranja.

9) Vodka je izuzetno dobra kod čišćenja vašeg nakita. Napunite čašu vodom i dodajte nekoliko kapi Vodke, ubacite nakit i malo pričekajte. Ova tehnika ne vrijedi za sve vrste dragog kamenja tako da svakako provjerite da li vaš odgovara ovom načinu čišćenja.

10) Vjerovali ili ne, Vodka je dobra i prilikom pranja kose. Samo je bitno dobro ju razrijediti i ne prakticirati ovu tehniku često jer može isušiti kosu. Par kapljica Vodke trebale bi biti odlične za njegu vaše kose.

Ako vam je pak sve ovo previše i Vodku vidite jedino kao alkoholno piće onda je za vas odličan spoj lubenice i Vodke, a recept za pripremu saznaj OVDJE.