Film

10 HIT knjiga koje u 2020. postaju filmovi

Krešimir Šustić 01. travnja 2020.

Jedva čekamo vidjeti kako će izgledati na velikom platnu!

Dok vrijeme provodimo zatvoreni u kućama, većina nas posvećena je čitanju knjiga i gledanju filmova. Mnogi knjigoljupci tvrde kako filmovi ne prate u potpunosti radnju koja je napisana u originalu. Svi znamo da se scenarij malo promijeni i zapapri kako bi nas držao napetima ispred velikog platna.

Ukoliko ste jedan od onih koje nije briga za takve stvari, onda imamo dobre vijesti za vas. 2020. godina donosi nam pregršt noviteta koji će nas natjerati u obližnje kino dvorane. U nastavku vam donosimo 10 knjiga koje postaju filmovi.

The Turning

Više od 100 godina prenosila se duboko proganjana priča kako bi zastrašila publiku. U siječnju DreamWorks Pictures odvodi nas do misterioznog imanja u selu Maine, gdje je dadilja Kate zadužena za skrb o dvoje uznemirenih siročadi, Flori i Milesu. No brzo otkriva da i djeca i kuća nose mračne tajne i stvari možda neće biti onakve kakve izgledaju.

To All The Boys 2: PS I Still Love You

Netflixov original podigao je toliku prašinu i ova tinejdžerska romantična komedija postala je jedna od većih uspješnica. Priča je snimljena prema istoimenoj trilogiji romana Jenny Han, a prati tinejdžerku Laru i njen ljubavni život koji je dovede do lažne veze s najpopularnijim dečkom u školi, Peterom. Jedva čekamo vidjeti kakve će zgode pratiti glavne likove u ovom nastavku.

Dolittle

Dolittle je nadolazeći američki humoristični film fantazije redatelja Stephena Gaghana i scenarista Gaghana i Thomaas Shepherda. Film je baziran na liku Doctor Dolittle kojeg je stvorio Hugh Lofting, primarno za The Voyages of Doctor Dolittle. Robert Downey Jr. je zvijezda filma kao titularni lik. Liječnik koji razgovara sa životinjama još nam se u 90-ima zavukao pod kožu.

The Call of the Wild

Prilagođen književnom klasiku, živopisno donosi na ekran priču o Bucku, psu velikog srca čiji je blaženi domaći život okrenut naopačke kada je iznenada protjeran iz svog doma u Californiji i doveden u egzotične divljine aljaškog Yukona tijekom Gold Rush-a 1890-ih. Kao novi član u timu za slanje pasa s dostavom pošte, postaje vođa tima i doživljava avanturu života, konačno pronalazeći svoje pravo mjesto u svijetu i postajući vlastiti gospodar.

Emma

Komedija Jane Austen o pronalasku jednakosti i kako zaraditi svoj sretan kraj ponovno je zamišljena u ovoj ukusnoj novoj filmskoj adaptaciji. Zgodna, pametna i bogata, Emma Woodhouse je nemirna i nema konkurencije u svom uspavanom gradiću. U ovoj blistavoj satiri društvene klase i boli odrastanja, Emma mora proći kroz pogrešne utakmice i romantične zablude kako bi pronašla ljubav koja je tamo bila čitavo vrijeme.

The Invisible man

Nakon što sazna da je njezin nasilni muž od kojeg je prethodno pobjegla počinio samoubojstvo, Cecilia misli da je njezinoj noćnoj mori došao kraj. No igra će tek započeti kada shvati da je progoni netko tko je nevidljiv, a samo jedan čovjek na svijetu za to ima motiv. Fantastičan sci-fi, horor, triler koji će vas držati napetima cijelo vrijeme.

Gretel and Hansel

Nadnaravni horor film baziran na istoimenoj Njemačkoj folklornoj priči. Redatelj filma je Oz Perkins, a producenti su Fred Berger, Brian Kavanaugh-Jones i Dan Kagan prema scenariju napravljenom od Perkinsa i Rob Hayesa. U dalekoj bajkovitoj zemlji, djevojka vodi svog malog brata u tamnu šumu u očajničkoj potrazi za hranom i poslom kako bi pomogli svojim siromašnim roditeljima, ali naiđu na vješticu sa zlim planom.

The Personal History of David Copperfield

Moderan prikaz Dickensovog naslovnog lika koji se kreće kaotičnim svijetom kako bi pronašao svoje mjesto u njemu. Izvorni David Copperfield prvi put je objavljen 1850. godine i opisuje put popularnog protagonista kojem je uzor Dickens, koji je od siromašnog djetinjstva postao uspješan autor, zahvaljujući ustrajnosti i usprkos nedostatku discipline.

The Secret Garden

10-godišnja djevojčica rođena u Indiji poslana je u Englesku da živi sa svojim ujakom nakon iznenadne smrti roditelja. Provodeći dane na seoskom imanju Maria počinje otkrivati ​​mnoge obiteljske tajne, posebno nakon što je naišla na bolesnog rođaka Colina koji je zatvoren u krilu kuće. Jednoga dana otkrije čudesan vrt, zaključan i izgubljen u temeljima Misselthwaite i upoznaje dječaka iz sela. Ova nesretna djeca liječe jedno drugo dok dublje ulaze u tajne vrta ne znajući da je čarobno mjesto avanture koje će im zauvijek promijeniti život.

The Woman in the window

Rađen je pod redateljskom palicom Joea Wrighta i temelji se na istoimenom bestselleru Dana Malloryja, a scenarij potpisuje Tracy Letts. Psihološki triler o agorafobičnoj dječjoj psihologinji koja se sprijateljuje sa susjedom u njujorškom susjedstvu. Njen život poprima ogromni zaokret kada slučajno svjedoči napadu na susjedu, koja zatim nestaje. Stvari samo odjednom postanu sve kompliciranije i napetije.