Film

10 filmova uz koje ćete sigurno pustiti suzu

Engineer 05. listopada 2018.

Da je zaplakati zdravo dokazuje istraživanje koje kaže da su suze prirodna obrana tijela protiv hormona stresa

Puno je razloga zbog kojih bismo danas mogli zaplakati. Dovoljan je jedan pogled na dnevne vijesti i stanje u državi biti će dovoljan razlog da zaplačemo od muke.

No ako želite spasiti svoje živce i pustiti suzu zbog iskrenih emocija, mi vam donosimo 10 filmova uz koje se isplati provesti vikend u udobnosti vlastitog naslonjača.

1) The Notebook

Ostarjeli Noah redovito posjećuje Allie, staru, polusenilnu ženu koja boravi u domu za starije i nemoćne. Ne želeći joj dosađivati naklapanjima o svojoj monotonoj svakodnevici, on joj odluči čitati priču zapisanu u staroj bilježnici.

2) Call Me By Your Name

17-godišnji Elio provodi ljeto veoma opušteno sa svojim roditeljima u jednom talijanskom selu. Uzbuđenje dolazi u obliku visokog, preplanulog američkog pomoćnika istraživača Olivera koji je došao u zemlju raditi s Eliovim profesorom i ocem.

3) Moulin Rouge

U Parizu 1900. godine mladi engleski književnik Christian (E. McGregor) s tugom se prisjeća razdoblja od prije godinu dana. Tada je, unatoč protivljenju svog oca, doputovao u Grad Svjetlosti, želeći upravo na Montmartreu upoznati boemski život pisca.

4) Atonement

Godina je 1935-a. Obitelj Tallis se nalazi u pripremama za posebnu večeru. Briony ima trinaest godina i želju da postane spisateljica. Njena starija sestra Cecilia pohađa sveučilište na Cambridgu, a zajedno s njom je i Robbie Turner, čija majka radi za obitelj Tallis.

5) My Dog Skip

Tijekom Drugoga svjetskog rata, u gradiću Yazoo Cityju u Mississippiju živi sramežljivi dječak Willie Morris, koji teško nalazi prijatelje i vrijeme uglavnom provodi sam, sve dok mu roditelji za deveti rođendan ne daruju štene terijera.

6) My Girl

Jedna od najljepših, ali i najtužnijih romantičnih komedija, “Moja djevojka”, nezaboravna je priča o prvoj ljubavi i odrastanju, iskren pogled na svijet odraslih očima djeteta.Jedanaestogodišnja Vada Sultenfuss okružena je smrću: njena majka preminula je pri porodu, a otac Harry, privatni je pogrebnik.

7) The Fault in Our Stars

Svijet gledamo kroz oči šesnaestogodišnje Hazel koja boluje od raka i koju roditelji natjeraju da krene na grupnu terapiju. Nimalo oduševljena tom idejom, djevojka čiji društveni život do tada nije ni postojao.

8) Legends of the Fall

Između tri brata stali su rat i jedna žena. Tako je započela “Legenda o jeseni”. Bivši poručnik američke konjice, William Ludlow, živi na svome ranču u podnožju Montana Rockiesa, gdje svoja tri sina odgaja bez gradske vreve i ludila koje je zahvatilo svijet.

9) Last of the Mohicans

1757. u tijeku je bila treća godina rata između Engleske i Francuske za prevlast na sjevernoameričkom kontinentu. Borba se vodila i na rubovima divljine, a obje strane su angažirale i usluge Indijanaca te civile. Premda protiv svoje volje, u sukob će biti uvučena i tri muškarca

10) Titanic

Duboko ispod morske površine, istraživač i lovac na blago, Brock Lovett, u potrazi je za legendarnim dijamantom, navodno skrivenim na potonulom “Titanicu”. Kada Lovett umjesto dragog kamena pronađe crtež nage žene, a ista se žena, danas starica, prepozna, počinje jedna od najromantičnijih i najtužnijih priča svih vremena.

https://www.youtube.com/watch?v=zCy5WQ9S4c0

Izaberite svog favorita i pripremite maramice.