Njega kose

10 benefita korištenja kokosovog ulja za kosu

Krešimir Šustić 04. lipnja 2020.

Oduvijek smo znali da tropski plodovi čine čuda!

Priroda nam je podarila mnoštvo svojih dobara koje možemo koristiti za dobrobit zdravlja i ljepote, pa se tako sve više i više ljudi na dnevnoj bazi okreće provjerenoj alternativi.

Najrasprostranjeniji proizvodi među njima su razna ulja, kojih ima toliko da je teško pratiti koje nam za što odgovara, no jedno je sigurno za našu kosu, a to je magično kokosovo ulje.

Steklo je blistavu i svjetsku reputaciju, jer nema toga za što nije dobro, a jedno je od onih čudesnih ulja koja nam služe apsolutno za sve, stoga nas ne čudi da ga nazivaju i svetom vodom ljepote.

U nastavku vam donosimo 10 benefita za kosu zbog kojih ćete krenuti s korištenjem ovog tropskog ploda već danas.

Čini kosu dužom, gušćom i zdravijom

Poznato je da kokosovo ulje pojačava rast kose, tako što njeguje vlasište i korijen kose. Vitamini i masne kiseline pomažu njegovati vaše vlasište i prodiru u kutikulu kose.

Maska prije pranja kose

Ako je vaša kosa pomalo suha ili oštećena, kokosovo je ulje dobar tretman prije šampona kako bi se spriječilo da šampon ošteti kosu. Umasirajte ulje u kosu od korijena do vrha prije nego što šamponirate kako biste to spriječili.

Podloga prije bojanja kose

Stavite malo kokosovog ulja u kosu prije nego što odete kod frizera na bojanje kose, jer pomaže u zaštiti protiv kemijskih sastojaka u izbjeljivačima i bojama koji su štetni i puni kemikalija.

Dio mokrog izgleda kose

Popularna frizura ljeti je definitivno ona koja izgleda kao da smo upravo izašli iz tuša i za to postoje mnoge maske, no najbolja je ona prirodna, kokosova, koja će na toplini sunca prodrijeti duboku u vašu kosu zbog otvorenih kutikula.

Uklanja uši

Trljanje kokosovog ulja po cijelom vlasištu i kosi od korijena do vrha služi kao početni korak ubijanja ušiju, a zatim je potrebno to isprati jabučnim octom kako biste ubili sva jaja ili gnjide koje su preostale.

Uništava perut

Jedna od najrasprostranjenijih problema kose, definitivno je perut koja se može uništiti ovim čarobnim uljem tako što ga nanesete pet minuta prije šamponiranja na vašu kosu i ponavljate tretman sve dok ne uvidite promjenu.

Savršen regenerator

Većina dama nakon šampona stavlja regenerator, koji je također pun kemikalija i umjetnih tvari, stoga je kokos savršena alternativa zbog koje će vaša kosa izgledati kao da je na povjetarcu.

Pojačava sjaj kose

Da biste iskoristili kvalitetu kokosovog ulja za visoki sjaj, preporučuje se upotreba malene količine kako kosa ne bi izgledala previše masno, te je potrebno samo proći kroz kosu prstima.

Sprječava oštećenje od sunca

Još jedna magična blagodat ovog mirisnog tropskog ploda je ta da kokosovo ulje štiti od štetnih UV zraka zbog kojih kosa zna popucati, a uz to je i dobra zaštita za kožu.

Daje potrebnu vlažnost

Izvrstan proizvod za nadopunu vlage u kosi zbog svojih bogatih sastojaka, a osim toga pomaže ukrotiti kovrče i odličan je za stvaranje savršenog razdjeljka.