FOTO by littlebcooks
Sretan dan Nutelle! Donosimo vam RECEPT za ukusan i brzi desert!
Nutella i banana Chimichanga - gotov za nekoliko minuta
Sretan vam Svjetski dan Nutelle. Ovaj namaz veseli nas i naša nepca već nekoliko desetljeća, a velika popularnost dala mu je počast da ga slavimo svakog petog dana u mjesecu veljači. 5. veljače 2007., svi ljubitelji Nutelle pozvani su da se ujedine.
Poziv je uputila talijansko-američka blogerica Sara Rosso. Otada se svake godine slavi Svjetski dan Nutelle, gdje se viralno izmjenjuju iskustva o okusima iste, recepti za mnoge slastice kojima je glavni sastojak Nutella, i još mnoge druge teme koje slave ovaj veličanstven proizvod.
Nutellu je 1946 godine prvi puta napravio talijanski slastičar Pietro Ferrero, a prvotno je Nutella bila u obliku štruce koja se mogla rezati i mazati na kruh naziva Giandujot. 1951. godine mijenja naziv u Super Crema, ne bi li se konačno 1964. godine usuglasilo ime Nutella koje i dan danas ostaje nepromijenjeno.
Nutellu konzumiramo s palačinkama, kao sladoled ili frape, kao dodatak kolačima i tortama, ali svi ćemo se složiti da je najslađe kada smo u igri samo mi, velika staklenka Nutelle i još veća žlica.
Kako bismo obilježili ovaj dan pokušali smo pronaći recept koji je dovoljno jednostavan i brz kako bi svatko mogao pripremiti i odati zahvalnost njenom veličanstvu – Nutelli.
Sastojci:
- tortilje
- 3 banane
- Nutella
- Ulje
Priprema
Pripremite ulje u posudi. Postavite tortilju te ju premažite Nutellom tako da ostavite malo prostora od rubova. Na sredinu postavite bananu te sve upakirajte, a možete sve dodatno pričvrstiti i čačkalicom. Stavite vašu Nutella i banana Chimichange u zagrijano ulje i držite ih kratko dok obje strane ne poprime hrskavu teksturu. Izvadite ih, pospite s mješavinom šećera i cimeta i uživajte u brzom desertu.
U slast!