RECEPT: Biskvitni gin&tonic kolač!
Pretvorite omiljeni napitak u prefini biskvitni kolač
Ako vas je loše vrijeme demotiviralo za bilo kakav izlazak iz kuće iskoristite vrijeme da napravite ukusan kolač i pozovite prijatelje na druženje.
Umjesto da im poslužite gin i tonic, budite kreativni i iznenadite ih ukusnim kolačem na bazi ovog popularnog alkoholnog pića.
Iako ovo nije jedan od onih recepata koji je gotov kroz pola sata svaka uložena minuta u njegovu pripremu će se isplatiti – vama i vašim nepcima.
SASTOJCI:
Biskvit:
- Maslac – 200g
- Šećer u prahu – 200g
- Jaje – 4 komada
- Brašno – 200g
- Prašak za pecivo – pola čajne žlice
- Limunova kora
- Gin – 0,6dcl
Sirup i preljev
- Šećer u prahu – 150g + ekstra za posip
- Tonik – 125ml
- Gin – 4 čajne žlice
- Limun – 1 komad
PRIPREMA:
U posudi izmiksajte maslac i šećer te dodajte 4 jaja, jedno po jedno, a nakon svakog malo smjesu izmiksajte.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i naribane limunove korice. Kao vrhunac smjese dodajte gin te sve miješajte dok ne dobijete kompaktnu masu.
Stavite smjesu u posudu za pečenje te pecite do 60 minuta na 180 stupnjeva.
Bacite se na pripremu sirupa. U posudu izmiješajte tonik i šećer u prahu. Stavite na laganu vatru i čim počne kipjeti maknite s vatre. Tekućinu podijelite na 3 djela.
Prvi dio vratite na vatru i oko minutu u njoj kuhajte limunove kriške koje na kraju idu na vrh kolača. Napravite u biskvitu par rupica i drugi dio tekućine izlijte u kolač. Treći dio tekućine pomiješajte sa šećerom u prahu i njome prelijte kolač.
Nadamo se da vam je kolač uspio i da ćete uživati u njemu.