FOTO by Instagram @alpakarancslovenija

Putovanja

Zimska idila… Alpake uživaju na prvom ovogodišnjem snijegu

admin 22. siječnja 2024.

Nekima od njih ovo je bio i prvi snijeg ikada...

Možemo reći da je ovo bio jedan čaroban vikend jer je u petak ujutro napokon napadao snijeg, a temperature su bile ispod nule tako da se isti održao i mnogi su imali prilike čitav vikend uživati u snježnim radostima.

Osim u Hrvatskoj, zimska idila vlada i u većini susjedstva pa tako snježne radosti nisu zaobišle ni Sloveniju. Već smo pisali o veselom Alpaka ranču Slovenija i razigranim alpakama koje borave unutar njega, ali prava zabava nastaje kada bijeli pokrivač prekrije podlogu i alpake se prepuste zimskim radostima.

Neke od njih već su imale priliku uživati u snježnom pokrivaču, dok je nekima ovo bio prvi put. Najmlađa od njih okoćena je 12.10. prošle godine i sa svega tri mjeseca ima priliku prvi puta osjetiti snijeg pod svojim nogama.

Osim ovih preslatkih alpaka i vi možete uživati u ovoj zimskoj idili jer se ovaj ranč nalazi na nešto manje od pola sata vožnje od Maribora. Ovaj raj za ljubitelje alpaka vodi dvadesetosmogodišnji Miha Pirš, zdravstveni tehničar koji ljubav prema ovim životinjama gaji već godinama.

“Alpake su mi uvijek bile jako slatke životinje i oduvijek sam sanjao da ih imam kod kuće. Tako sam jednom posjetio sajam Alpaca Expo u Grazu, gdje sam se konačno odlučio za kupnju. Isprva nisam planirao da se sve ovo pretoči u neku vrstu seoskog turizma. Isprva je to bio samo hobi, ali kasnije sam se zbog velikog interesa upoznati javnost i sve posjetitelje s ovom predivnom životinjom“, objašnjava Pirš.

Nadamo se da će snijeg potrajati još malo, i ako već niste dosad posjetili ovaj raj za alpake, okovan u pravu snježnu idilu, nadamo se da ćete to konačno i učiniti.