Promo

Zagreb ovacijama pozdravio čudesni Cirque du Soleil

PR 09. prosinca 2018.

Pet aviona i 35 kamiona bilo je potrebno da sva oprema stigne do naše najveće metropole

Najpoznatija svjetska izvođačka skupina sinoć je u zagrebačkoj Areni priredila nevjerojatan scenski, vizualni i produkcijski spektakl. Gotovo dva sata uživanja u čaroliji Cirque du Soleila i izvedbi TORUK – The First Flight publika je nagradila gromoglasnim pljeskom, a ovacijama su sa pozornice ispratili “plava bića“ koja su sve ostavila bez daha.

Jučer su na rasporedu bile čak dvije izvedbe, a za onu završnu, koja je na rasporedu danas u 15.30 sati, najavljeno je posebno iznenađenje!

Dan koji najradije provodimo u društvu obitelji obilježit će se posebnim obiteljskim ulaznicama koje se odnose se na mjesta na gornjoj tribini, a paket po cijeni od samo 750 kuna uključuje četiri ulaznice.

Pet aviona i 35 kamiona bilo je potrebno da sva oprema stigne do naše najveće metropole, a tim od sto ljudi, koji uključuje 43 izvođača, već tri i pol godine putuje po svijetu prenoseći jedinstvenu poruku naroda Na’vi. Neobična plava bića za ovu su predstavu morala naučiti više od dvije tisuće riječi izmišljenog jezika, nose kostime u nekoliko različitih nijansi plave, a osim vještine zahtjevnog šminkanja, morali su savladati i specifične pokrete te zvukove specifične za različite Na’vi klanove.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka svakako je zadivljujuća interpretacija glavne vokalistice čiji je moćni sopran u nekoliko navrata ostavio cijelu Arenu bez daha te cijeloj predstavio dao posebni emotivni pečat. 40 projektora imali su zadatak oživjeti Pandoru, a vjerno su dočarali efekte potresa, vulkanskih erupcija te divljih rijeka. Nakon posljednje izvedbe u Zagrebu ova će se čudesna zabavljačka trupa zaputiti prema Saudijskoj Arabiji, a potom i prema Barceloni.

Među oduševljenom publikom našla su se poznata lica poput Bojane Gregorić Vejzović koja je stigla u društvu kćeri Zoe, Nataše Janjić, Larise Lipovac Navojec, Damira Kedže, Zsa Zse, Semente Rajhard, Antonije Šole te brojnih drugih.

Cirque du Soleil uvijek nastoji biti inovativan stoga je samo za ovu predstavu osmišljena interaktivna aplikacija koja povezuje publiku kao nitko te podiže iskustvo na potpuno novu razinu. Aplikacija TORUK – The First Flight može se preuzeti za iOS i Android pametne uređaje.

Više informacija može se pronaći na službenoj Facebook stranici, dok se sve novosti i informacije o Cirque du Soleil mogu pronaći na službenoj internetskoj stranici, Twitter, Instagram i @CirqueSnap Snapchat profilu.