FOTO by Instagram @kucazaodmorizabavu

Putovanja

Weekend Getaway – kuća za odmor Bella u Parku prirode Medvednica

admin 23. siječnja 2024.

Autor teksta: Valentina Frljak

Svi smo upoznati s užurbanim tempom života i raznolikim pritiscima. Neki se uspješno nose s tim problemima dok nekima nikako ne ide.

Čini nam se kako nemamo dovoljno vremena za opuštanje, no to je nužno za dobro funkcioniranje u svakodnevnom životu, odnosno za fizičke i mentalne benefite.

Zaboravite prošlost i budućnost. Uplovite u sadašnji svijet i opustite tijelo, um i dušu. To može biti čitanje omiljene knjige, slušanje glazbe, meditiranje, pisanje dnevnika ili vježbe opuštanja.

Za neke vježbe opuštanja ne treba vam duže od petnaest minuta. Dok su jutarnje vježbe odlične za skupljanje energije za radni dan, vježbanje navečer omogućit će oslobađanje nakupljenog stresa, bolji i lakši san.

Svakako iskoristite slobodno vrijeme u danu bilo da je riječ o vožnji u autu ili čekanju u redu. Zaboravite na prijatelje, djecu, partnera i roditelje, ovo je trenutak samo za vas.

Imajte na umu da stres nije lako ukloniti ponekad pa dajte svom tijelu i umu vremena. Znamo da neki konstantno planiraju ista mjesta za odmor, no svi smo različiti te će neki ostvariti veću promjenu ukoliko dođu u nova okruženja. 

Uključite li pritom i neku fizičku aktivnost, primjerice najobičniju šetnju u šumi, učinkovito ćete smanjiti stres. Savjetujemo vam da se na odmoru držite podalje od tehnologije, eventualno odgovorite na najvažnije poruke u određeno doba dana.

Dok će neki uživati u omiljenoj knjizi ili filmu, nekima je boravak u prirodi odmor za dušu. Brojna istraživanja potvrđuju benefite izloženosti prirodnom okruženju. Ako ste ljubitelj odmora u prirodi očarat će vas kuća za odmor Bella.

Osim čarobnog pogleda na šumu iz kuće, možete uživati u šetnji šumskom stazom ili u blizini potoka. Kućica se nalazi u općini Bistra u Parku prirode Medvednica. 

Udaljena je svega 20 – tak minuta vožnje od Zagreba. Kuća se iznajmljuje za najviše šest osoba te ima jacuzzy u zatvorenom prostoru za pet osoba. Osim natkrivene pečenjare, dobro opremljene kuhinje i interneta, imate na raspolaganju i dvije spavaće sobe te jednu kupaonicu.

I za kraj, nemojte zanemariti važnost odmaranja i opuštanja, blokirajte uznemirujuće misli jer mi nismo nemoćni pred njima. Kuća za odmor Bella u srcu šume pravo je rješenje za resetiranje tijela i uma.

Ukoliko vam je potreban odmor u ugodnoj i toploj kućici okruženoj šumom i svježim zrakom, posjetite njihovu Facebook i Instagram stranicu, informirajte se o slobodnim terminima i rezervirajte svoj odmor iz snova!