FOTO by Netflix

Film

Vraća se Matilda s Emmom Thompson u ulozi gospođe Trunchbull

admin 24. lipnja 2022.

Pogledajte trailer i uživajte u nostalgiji

Svi znamo za filmski klasik Matilda u kojem, ugnjetavana od strane roditelja i profesora, malena djevojčica otkrije svoje skrivene moći te se suprotstavlja svima koji su je terorizirali.

Shvaća da posjeduje telekinetičke moći koje s vremenom ući kontrolirati i primjenjivati.

Krajem ove godine dolazi nam nova Matilda, a radi se adaptaciji istoimenog romana u formi mjuzikla. Ovaj verzija neće u potpunosti pratiti radnju originalnog filma iz 1996. godine, ali će sadržavati većinu ikonskih trenutaka koji su obilježili ovaj naslov.

Prije nekoliko dana izašao je i prvi teaser

Poput filma iz 1996., u kojem su glumili Mara Wilson i Danny DeVito, ovaj mjuzikl ispričat će priču o Matildi, inteligentnoj mladoj djevojčici koja se bori sa svojim teškim životom. Uskoro saznaje da ima telekinetičke moći i život joj se vrlo brzo mijenja.

Svojim moćima suprotstavlja se nasilnicima u svojoj novoj školi, uključujući zlu ravnateljicu gospođu Trunchbull. Ipak nalazi u zaštitnicu u liku omiljene profesorice Honey i spremna je na sve zlo koje joj se sprema.

Ljubitelji knjige i filma sigurno će se složiti da je najupečatljivija scena iz Matilde ona Brucea Bogtrottera i čokoladne torte. Jedan od Matildinih prijatelja iz razreda, Bruce, optužen je da je pojeo krišku torte namijenjenoj gospođi Trunchbull.

Za kaznu mu je rečeno da sjedne ispred cijele škole i pojede čitavu tortu. Licem prekriveno čokoladom, Bruce se bori da dokrajči čokoladno čudovište. No, uz ohrabrenje svojih kolega iz razreda, uspijeva proći kroz ovo neugodno iskustvo.

U Netflixovom mjuziklu glumit će Emma Thompson kao gospođica Trunchbull, koja se u traileru može vidjeti kako oblači vojničku odjeću i baca malo dijete preko ograde. Klasična gospođa Trunchbull!

12-godišnja glumica Alisha Weir glumi Matildu, zajedno uz Andreu Riseborough i Stephena Grahama, koji će glumiti njezine roditelje. Još nema riječi o tome tko ima čast igrati Brucea Bogtrottera.

Veselimo se i jedva čekamo pogledati ovaj film.