Promo

VIDEO: Prljavo kazalište Arena Zagreb

PR 19. listopada 2019.

Prljavo kazalište spektaklom u Areni obilježilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta

 

Zagrebački rock sastav nastupio je pred 18.000 obožavatelja koji su uživali u dvoiposatnom spektaklu na kojem su dečki iz Dubrave izveli svoje najveće hitove

Hvala vam ljudi na ovome večeras, zahvalio se Mladen Bodalec obožavateljima u zagrebačkoj Areni dok je pjevao posljednju pjesmu “Laku noć, tebi Zagrebe”. Nakon prošlogodišnjeg nastupa na stadionu u Kranjčevićevoj pred 35.000 fanova gdje su proslavili 40 godina karijere, Prljavo kazalište na jednako je spektakularan način u zagrebačkoj Areni proslavilo 30. godišnjicu legendarnog koncerta.

Na dvoiposatnom nastupu u organizaciji Star produkcije ispred 18.000 obožavatelja izveli su 25 pjesama, svojih najvećih hitova poput “Zaustavite zemlju”, “Sve je lako kad si mlad”, “Lupi petama”…ali i “Marina” te “Mojoj majci”, koje su izazvale nezapamćenu euforiju u prepunoj dvorani.

Željeli smo odsvirati što više pjesama s tog koncerta koje mlađi dio publike ne zna. O tom koncertu smo toliko toga rekli svih ovih godina I mogu samo reći da nisam tada bio na bini, sigurno bih bio u publici. Taj koncert mi je jako drag kao I onaj na Dolcu I nadam se da smo se svi dobro proveli” – rekao je Houra.

Publika svih generacija je cijeli nastup u glas pjevala i plesala s dečkima iz Dubrave, a žestoka svirka oduševila je sve prisutne u zagrebačkoj Areni.
Kako bi dodatno začinili svirku pušteni su konfeti i baloni što je samo dodatno “nabrijalo” najvatrenije fanove.

“Kao organizatoru dva koncerta, povodom velike obljetnice na Trgu, ponosan sam što sam dio ovog dvodnevnog rock spektakla I sretan sam što će vjerna publika dvije večeri za redom imati priliku uživati u žestokoj svirci jednog od naših najboljih bendova. Ovo je zaista bio nastup za pamćenje s toliko pozitivne energije kakvu ova obljetnica zaslužuje” – rekao je Alen Ključe, direktor Star produkcije

Prljavci su tako ponovno dokazali da su i dalje jedan od najboljih domaćih bendova, a to potvrđuje i činjenica da se ovaj slavljenički koncert rasprodao čak mjesec i pol dana ranije.

Iako su posljednji studijski album objavili prije sedam godina, publika se očito zaželjela njihovih pjesama i energičnih nastupa, a obljetnica legendarnog koncerta održanog 17. listopada 1989. godine na tadašnjem Trgu Republike gdje se okupilo više od 250.000 ljudi, bio je izvrstan povod da Prljavo kazalište ponovno zapjeva pred zagrebačkom publikom.

Kako je baš taj koncert ostao upamćen kao jedan od najznačajnijih događaja u hrvatskoj glazbenoj povijesti onda je ovaj obljetnički pokazao da su s pravom jedan od najutjecajnijih bendova u hrvatskoj glazbi.

Osim ovoga, zagrebački bend održat će još jedan koncert u subotu, 19. listopada, a kako je do sada za oba koncerta prodano 35.000 ulaznica, onih za subotnji spektakl ostalo je još malo. Možete ih kupiti u sustavu i na svim prodajnim mjestima Eventima.