FOTO by Instagram @excursionsbrac / @jacksonphoto.co

Putovanja

Uvala Lovrečina – egzotična pješčana oaza na otoku Braču

Krešimir Šustić 25. lipnja 2020.

Još jedno mjesto na našoj obali koje podsjeća na najljepše svjetske destinacije!

Rajske pješčane plaže oduvijek su privlačile sve zaljubljenike u tropske i egzotične krajeve, te su ih smatrali najljepšim mjestima na svijetu.

Dobra vijest je da zahvaljujući modernom dobu i internetu, možemo pronaći one destinacije koje nam najviše odgovaraju i nalaze se u Lijepoj našoj.

S obzirom na to da nam je stiglo ljeto i mislima smo već otišli na godišnji odmor na gradove uz obalu, pravo je vrijeme da istražimo atraktivne lokacije koje možemo posjetiti već idućeg mjeseca.

Jedna takva nalazi se na našem popularnom otoku Braču, a smještena je između mjesta Postire i Pučišća, te se doslovno može mjeriti sa svjetskim ljepotama.

Riječ je o uvali imena Lovrečina, jedinoj pješčanoj plaži na otoku koja oduzima dah predivnim nijansama plave boje i ostalim prirodnim ljepotama kojima je okružena.

Nekoć davno bila je omiljeno turističko odredište, na što ukazuju rimski ostaci luksuznih vila.

Pored predivnog pogleda, u blizini se mogu pronaći i vrijedni arheološki ostaci starokršćanske bazilike iz 6. stoljeća u kojoj možete vidjeti grobove, kamene lijesove, predivnu krstionicu i sarkofage s križevima za koje se smatra da su potekli od nekadašnje bračke kamenoklesarske radionice.

Ako ste negdje u neposrednoj blizini, obavezno odvojite jedan dan odmora za posjet ovoj fantastičnoj uvali i opustite se na idiličnoj pješčanoj plaži, zaigrajte picigin, a na kraju se uputite u obilazak arheoloških iskopina u stilu Indiana Jonesa.