Zabava

Umorni ste od svega i ništa vam se ne da? Evo 10 tehnika koje će vas preobraziti!

Mia Vodopija 28. listopada 2021.

Uz ove tehnike, bit ćete motivirani i poletni dok kažete 'keks'!

Novi radni zadatak vam zadaje glavobolju? Niste raspoloženi za odlazak na sastanak jer nemate motivacije niti volje?

Za one od vas koji nikada ništa ne odgađaju, bravo do sada! Ali za vas ostale, dobro je imati nekoliko motivacijskih trikova u rukavu! Unatoč vašim najboljim naporima, ponekad se osjećate nemotivirano.

Bilo da niste motivirani za vlastiti posao, pokušavate smršaviti ili razbijate lošu naviku, ovdje ćete naučiti kako se motivirati različitim tehnikama.

Sjetite se “zašto”

Usredotočenost na dosadan zadatak ne čini ga privlačnijim. Umanjivanje pritiska i pitanje zašto se bavite svojim poslom moglo bi vam vratiti onu ljubav i motivaciju koja vas je na samom početku pokrenula.

5, 4, 3, 2, 1!

Počnite raditi vaš posao pet minuta. Često će vam taj mali period biti dovoljan da vas pokrene.

Podijelite posao

Ako vam se čini da je nemoguće raditi na projektu, možete se pokušati usredotočiti na sljedeći neposredan korak. Puno posla će samo uzrokovati odugovlačenje. Podijelite posao u manje cjeline da vam bude lakše.

Dekonstruirajte svoje strahove

Sigurni smo da nemate fobiju oko obavljanja stvari. Ali u isto vrijeme, skriveni strahovi ili tjeskobe mogu vas spriječiti da dovršite pravi posao. Izolirajte nepoznanice i budite sigurni da možete podnijeti i najgori scenarij.

Ranije isplanirajte svoj dan

Planirajte sutra. Ustanite rano i postavite sve važne stvari rano ujutro. Izgradnja zamaha rano u danu obično vas može motivirati da posao završite brže. Jutarnja rutina dobra je ideja da ostanete motivirani!

Čitajte knjige

Čitajte ne samo knjige o samopomoći ili motivacijske knjige, već bilo koju knjigu koja ima nove ideje. Nove ideje pokreću vaše mentalne mehanizme i mogu izgraditi motivaciju. Evo više razloga za čitanje svaki dan. Učenje novih ideja pokreće vaš mozak pa mu je potrebno manje vremena da ubrza svoje zadatke.

Razmislite o vašem okruženju

Vaše okruženje može imati dubok utjecaj na vaš entuzijazam. Računala koja su prespora, neučinkovite aplikacije ili vozilo koje se stalno kvari mogu ubiti vašu motivaciju, kao i neiskreni prijatelji. Izgradnja motivacije gotovo je jednako važna kao i izbjegavanje zamki koje je mogu zaustaviti.

Budite oprezni s malim problemima

Najgori ubojica motivacije suočava se s naizgled malim problemom koji stvara beskrajnu frustraciju. Preoblikujte male probleme koji se moraju riješiti kao veće ili će uništiti svu želju za rad koju imate.

Razvijte mantru

Pronađite nekoliko izjava koje usredotočuju vaš um i motiviraju vas. Nije važno jesu li one s motivacijskog postera. Ako niste sigurni odakle početi, dobra osobna mantra je “Učini to sada!”.

Gradite na već ostvarenom uspjehu

Uspjeh stvara uspjeh. Kada ste upravo pobijedili, lako je osjećati se motiviranim za gotovo sve. Emocije obično nisu specifične za situaciju, pa vas mala pobjeda, bez obzira radi li se o komplimentu od kolege ili da završite dvije trećine vaših zadataka prije podneva, može pretvoriti u supermana.

Postoji mnogo načina na koje možete postaviti male ciljeve kako biste kasnije potaknuli motivaciju. Strukturiranje vaših popisa obveza, postavljanje jednostavnih zadataka ili pozitivno razmišljanje može vam uvelike pomoći.