Promo

Tereza Kesovija briljantnim koncertom obilježila 60 godina glazbene karijere!

PR 20. veljače 2018.

Sinoć je u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski naša velika umjetnica Tereza Kesovija proslavila 60 godina karijere, vrlo emotivnim koncertom

Iako je dvorana bila popunjena do posljednjeg mjesta, a ulaznice rasprodane tjedan dana prije koncerta, veliki broj poklonika koji nisu uspjeli na vrijeme nabaviti ulaznice došao je pred dvoranu u nadi da će se ipak pojaviti poneka ulaznica u prodaji.

Puna tri sata Tereza je pjevala neke od svojih najvećih uspješnica, a publika je od početka do kraja pjevala zajedno s njom. Emocije su naprosto preplavile zagrebački hram kulture, a gotovo iza svake pjesme publika je bila na nogama i velikim, gromoglasnim i dugim aplauzom nagradila tu silnu energiju, interpretaciju i ljubav koju Tereza na pozornici nesebično dijeli sa svojom publikom.

Tako je još jednom dokazala zbog čega je istinska glazbena veličina i umjetnica koja s pravom nosi epitet glazbene dive.

Već je sam početak koncerta najavio čaroliju. U publici su bile mnoge Terezine kolege; Gabi Novak, Radojka Šverko, Zdenka Kovačićek, Jasna Zlokić, Hanka Paldum, Drago Diklić….Bila je tu i Milka Podrug Kokotović, Dinko Bogdanić, Emir Hadžihafisbegović i mnogi drugi.

Na samom početku publiku je pozdravio gradonačelnik i Terezin veliki prijatelj Milan Bandić, koji se na pozornici pojavio s velikim buketom crvenih ruža.

Tereza je tada rukom pod ruku sa svojom producenticom Paulom Jusić elegantno došetala na pozornicu, pjevajući divne stihove “…kad jednom prođe sve, kad se pretvori u uspomene…” iz prekrasne skladbe “Pred tvojim vratima”, što je izazvalo oduševljenje u publici ali isto tako i gradonačelnika, jer je upravo to jedna od njegovih omiljenih pjesama.

I tada su se nizale pjesme, moćne interpretacije, i ona Terezina nepresušna energija. I tako puna tri sata. Ni nakon tri bisa, publici nije bilo dosta, a Tereza je stajala na pozornici okružena cvijećem, puna energije, kao da je koncert tek počeo.

Jedan od najemotivnijih trenutaka večeri zasigurno je bio spontani izlazak na pozornicu Terezinog sina Alana, koji je vrlo emotivno zahvalio publici i svojoj majci na nezaboravnoj večeri. I zaista je bila nezaboravna. 60 godina karijere, 80 godina života i 40-ti solistički koncert u KD Vatroslava Lisinskog.

Izvršni producenti koncerta Paula Jusić i Đelo Jr Jusić organizirali su ovu glazbenu čaroliju misleći na apsolutno svaki detalj, utkali u ovu priču ne samo znanje i iskustvo, neko i ogromnu količinu ljubavi prema svojoj prije svega prijateljici Terezi. I to se osjetilo na svakom koraku. A Đelo Jr. kao glazbeni producent ovog koncerta, okupio je vrhunske glazbenike kako bi taj dio doveo do savršenstva. I tako je i bilo.

Na samom kraju koncerta Tereza se zahvalila svima te otpjevala za kraj pjesmu s najljepšom mogućom porukom: “Još se srce umorilo nije”.

Svjetla pozornice su se ugasila, a široki osmjesi i suzne oči tog mnoštva ljudi u publici bili su najljepša nagrada. Koncert o kojem će se dugo pričati Tereza je pretvorila u najljepšu glazbenu čaroliju.