Promo

Teatar EXIT slavi 25 godina postojanja!

PR 21. rujna 2019.

U jubilarnoj 25. sezoni premijerno će biti izvedeni novi naslovi u Teatru i Studiju EXIT...

Teatar EXIT ove sezone obilježava 25 godina postojanja. Svoj je kazališni život službeno započeo 23.9. 1994. godine premijerom predstave Dekadencija Stevena Berkoffa u režiji Matka Raguža, a u izvedbi Vilima Matule i Nataše Lušetić.

Predstava Dekadencija, koja “nesputano i duhovito progovara o snobizmu, seksu, nasilju, ljubavi i društvu koje nas okružuje”, osvojila je publiku i kritiku te vrlo brzo postala hit otvorivši tako vrata mnogim kreativnim umjetnicima koji su htjeli stvarati drugačije kazalište i tražiti “izlaz” baveći se socijalnim temama, pozivajući na razmišljanje i postavljajući brojna pitanja po kojima možete “kopati” još dugo nakon gašenja reflektora.

Kao provokativno, inovativno, britko i visokoestetizirano kazalište, koje u središte svog stvaralaštva postavlja glumačko umijeće, Teatar EXIT do danas je osvojio preko 170 nagrada i nominacija za najbolje predstave, glumce i režije pozicioniravši se kao teatar promjena, nemirenja s postojećim, teatar kojem je kvaliteta predstava na prvome mjestu.

Od 1994. do danas Teatar EXIT producirao je šezdesetak premijernih naslova od kojih je većina nastala u vlastitoj produkciji, dok su ostali nastali u koprodukciji i suradnji.

Teatar EXIT je do sada svojim programima i visokoprofesionalnim pristupom radu pripomogao u repozicioniranju nezavisnog sektora unutar društva te podigao standarde ukupne kazališne ponude unutar regije.

1996. i 2009. dodijeljena mu je Nagrada Grada Zagreba za izuzetan doprinos kazališnom i kulturnom životu grada, a 2009. i 2015. dodijeljen mu je prestižan status Superbrands Croatia.

U jubilarnoj 25. sezoni premijerno će biti izvedeni novi naslovi u Teatru i Studiju EXIT te obilježene okrugle izvedbe nekih od Exitovih najuspješnijih i najdugovječnijih predstava. Prva na redu je 400. svečana izvedba hit predstave SHAKEspeare na EXit u petak 18. listopada u 20h.

Pratite Teatar EXIT putem službene web stranice i društvenih mreža jer u pripremi su brojna iznenađenja za vjernu publiku.

 

Ulaznice za sve izvedbe dostupne su na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) i na www.ulaznice.hr.