FOTO by Instagram @larrykinghair / @matildadjerf / @salsalhair

Ljepota

Što je butterfly cut i zašto je odličan izbor za neodlučne

Una Lora Banjac 09. travnja 2024.

Ako vas plaši drastična promjena frizure, imamo nešto za vas!

Pomisao na šišanje ponekad može biti zastrašujuća, a društvene mreže vrve trendi kratkim frizurama poput bob frizure, wolf cuta, curtain šiški i sličnih kratkih varijacija koje nas mame da isprobamo nešto ludo i novo.

No, ako vas i dalje plaši drastična promjena – predstavljamo vam butterfly cut frizuru!

Nema potrebe gubiti duljinu niti se odlučiti za frizuru koja će nam pojesti svo vrijeme koje imamo u danu kako bi ličila na nešto.

Dobra vijest je da u vezi s leptirastim šišanjem nema potrebe za unutarnjom raspravom o tome trebate li se ošišati ili ne, jer vam ova frizura omogućuje eksperimentiranje s kraćom kosom, a da se u potpunosti ne odlučite na kratki izgled.

Frizura “leptir” ostavlja kraće slojeve oko vrha glave kako bi se stvorila iluzija kraće kose što je čini savršenim stilom za ljude koji nisu spremni u potpunosti se predati drastičnom šišanju.

Leptir frizura savršena je ako želite iluziju kratke kose. Rezanjem slojeva oko krune glave i ostavljanjem duljina možete zadržati duljinu kose dok joj dodajete volumen – kraći komadi prema prednjem dijelu lica daju vam učinak uokvirivanja.

Zatražite mekane slojeve koji uokviruju lice oko tjemena (najkraći bi se trebali spustiti nekoliko centimetara ispod vaše brade) i duge slojeve koji padaju ispod ramena, dajući vam kretanje i volumen na dnu.

Ako leptir frizura zvuči kao trend koji biste htjeli isprobati, pridružite se klubu. U nastavku vam donosimo nekoliko primjera ove cool frizure…

Ovakva frizura sjajno izgleda na valovitoj i kovrčavoj kosi jer se slojevi stapaju jedan u drugi! I što sad osim brže bolje zvati svoj frizerski salon za prvi slobodan termin.