FOTO by Instagram @nikolina.travellife

Putovanja

Staza Sedam slapova rijeke Mirne – novi izlet vikendom

Mia Vodopija 14. svibnja 2021.

Prošećite u prirodi i istražite novo mjesto

Često čujemo kako trebamo živjeti život punim plućima, da trebamo iskoristiti sve što nam život pruža i da istražujemo dok smo živi.

Stvar s takvim dobronamjernim savjetima jest ta da ih je ponekad teško realizirati. Životne anksioznosti, rokovi, stres i strahovi nas često usporavaju.

Neovisno o tome što radite, uvjereni smo da se veselite vikendu. Neke žene se vole vikendima odmarati i pozvati frendice kod sebe na kavu ili film; neke žene kuhaju i peku slastice i tako isprobavaju nove recepte koje ne stignu preko tjedna.

One zadnje putuju – bilo da je na jedan dan ili da odmah s posla u petak krenu na avanturu koja će ih vratiti doma tek u nedjelju navečer, neki ljudi žive za izlete i putovanja.

Upravo zato vam donosimo Stazu sedam slapova rijeke Mirne, savršenu ideju za vaš novi izlet vikendom! Ova atraktivna staza prava je poslastica za ljubitelje netaknute prirode. Neki njezini dijelovi prolaze kroz razigrana korita rječice Drage i rijeke Mirne, u kojima je voda oblikovala jezerca, brzake i slapove.

No jedan od najljepših ukrasa Mirne su tzv. Kotle, neobična udubljenja u obliku kotlova koja je voda izrezbarila u koritu rijeke.

Šetnja stazom dugačkom oko 15.5 kilometara se prođe za otprilike 6 sati, ne računajući pauze. Uz nešto brži tempo stazu je moguće proći za kraće, no sve ispod toga je jurnjava, a ova staza ipak zove na uživanje. 

Većinski dio staze je tehnički nezahtjevno, prati rijeku ili ide kroz šumu i mala sela, iako postoji i koji strmi uspon. U svakom slučaju, odlazak na ovu stazu će vam biti jedno prekrasno iskustvo.