FOTO by Instagram @skywalk_biokovo_croatia / @ivicin_vd

Putovanja

Skywalk Biokovo – nebeska šetnica kao idealno mjesto za prosidbu!

Viktoria Šafranić 07. travnja 2021.

Pogled za pamćenje ovjekovječite zarukama...

Prošlog srpnja, otvorena je jedna od najposebnijih atrakcija u Hrvatskoj, vidikovac Nebeska šetnica koji se smatra jednim od najvećih i najzahtjevnijih projekata u povijesti.

„Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo“ je vidikovac u obliku potkove izvan litice sa staklenom plohom za hodanje. Nalazi se u jugozapadnom dijelu Parka prirode Biokovo na 13. km biokovske ceste i neposredno uz info – centar, na visini od 1228 metara nad morem gdje vladaju specifični vremenski uvjeti.

Pored njega nalazi se geološki stup – trodimenzionalan prikaz presjeka stijena koje su formirale područje Biokova od njegovog postanka do danas s geološkom tablicom vremena i opisom starosti i vrsta stijena. Vidikovac ima mogućnost primanja do 30 posjetitelja u isto vrijeme.

Do vidikovca Ravna vlaška i Skywalka posjetitelji dolaze tzv. biokovskom cestom, koja vodi od glavnog ulaza u Park prirode Biokovo na državnoj cesti D512 (Makarska-Vrgorac) prema najvišem vrhu Svetom Juri.

Pogled s ovog vidikovca je baš kao iz bajke, stoga mi ovo mjesto smatramo jednom od najljepših destinacija za zaruke.

Park prirode Biokovo i vidikovac „Nebeska šetnica – Skywalk“ 1.4. su službeno otvoreni za posjećivanje, a cijena ulaznice iznosi 60 kn po osobi.

Ulaznice se naplaćuju na ulaznoj recepciji, a cjenik možete vidjeti na poveznici http://www.pp-biokovo.hr/hr/71/cjenik.  

Radno vrijeme Parka je od 6:00 do 19:00 sati, dok je vidikovac Skywalk otvoren od 7:00 do 19:00 sati.