Modni dodaci

Shmizla – neobičan nakit koji će vas zapanjiti!

Viktoria Mikulić 25. svibnja 2017.

'Šmizla' - osoba ženskog spola, gradski tip, neodređenih godina. Odlikuje se lijepim ponašanjem, finim odgojem, njegovanim izgledom, vanserijskim šarmom.

Shmizla Shop – Osnivačica branda ‘Shmizla shop‘, Sanja Kemenović je ljubav prema nakitu gajila oduvijek. Još odmalena, kao pravo slavonsko dijete, učili su je heklanju, štrikanju i vezenju, što joj je išlo prilično dobro. Nakon što je ostala bez posla, ova ambiciozna kreativka odlučila je sama nešto poduzeti i počela razmišljati o malom poslovnom pothvatu. Kako je tata imao garažu punu alata, došla je na ideju o izradi nakita od neobičnih materijala.

Shmizla Shop

No prije bilo kakvog samostalnog rada, odlučila je upisati nekoliko različitih kreativnih radionica te se učlanila u kreativnu udrugu koja joj je pomogla da uopće shvati u kojem smjeru želi razvijati svoj talent. Kao i kod svakog početnika, bilo je pritom brojnih pokušaja i pogrešaka, odnosno različitih kreativnih stilova koje je samo trebalo pravilno uklopiti. Nakon puno vježbi i dovoljno iskustva, u pučkom učilištu u potpunosti je usavršila zanat te stekla diplomu za suvremenu oblikovateljicu nakita. Shmizla Shop.

Shmizla Shop

Za razliku od većine, Sanja je hrabro krenula u izradu nakita od pomalo drugačijeg materijala kao što su aluminij i bakar, no pokazalo se vrlo uspješnim jer je kroz kratko vrijeme stvorila prepoznatljiv brend. Zatim su krenule prve narudžbe i vrlo brzo proširio se krug stalnih kupaca koji su za sebe htjeli nešto potpuno drugačije od svega što današnje tržište nudi. Povrh svega, najvažniji je upravo odnos koji ima sa svojim krajnjim potrošačima, tj želje kupaca uvijek uspješno pretvori u pravo remek djelo. Ono što je zanimljivo, sve što izradi je unikatno i ne postoje dva jednaka komada nakita, jer smatra da je svatko na svoj način jedinstven i zaslužuje nešto personalizirano. Sretna dobitnica je Darija Kailer. Čestitamo i molimo da nam se javi na viktoria@elegant.hr!

Dizajnerica je sudjelovala na domaćim i međunarodnim sajmovima, od kojih bismo izdvojili samo neke: Špancirfest, Bazaar, Artoskop, Mama poduzetnica. Njezin nakit primijećen je i u široj regiji pa često prima pozive iz Slovenije te Bosne i Hercegovine za sudjelovanje na raznim manifestacijama gdje je uvijek dobrodošla. Shmizla Shop

Shmizla Shop

Iako se tome nije ni nadala, posao se kompletno proširio tako da je Sanja trenutno u fazi pokretanja kućne radinosti, kako bi se još više mogla posvetiti izradi nakita i smišljati nove kreacije i modele. Mi joj želimo puno sreće…znate zašto?

Jer na ovim komadima, čim ih ugledate, možete primijetiti koliko je vremena i truda utkano od početne faze do same realizacije…i shvatit ćete da je svaka cijena premala – jer su jednostavno neprocjenjivi.

 

#autentična IGRA DARIVANJA

U suradnji sa Shmizla shop, jednu sretnu čitateljicu nagradit ćemo unikatnom ogrlicom pod nazivom ‘vulkanska lava’. Detalje igre možeš pronaći na našoj Facebook stranici.