Poznati

Princ Harry i Meghan Markle dobili kćer kojoj su dali prelijepo ime!

Antonija Andabak 06. lipnja 2021.

Postoji razlog zašto su roditelji odabrali upravo to ime za svoju kćerkicu!

Meghan Markle i princ Harry postali su roditelji djevojčice, a maleni Archie Harrison sada je veliki brat koji će paziti na svoju sestricu. Od trenutka kada su mediji prenijeli vijest o trudnoći, mnogobrojni entuzijasti kraljevske obitelji nagađali su na društvenim mrežama i kladionicama o mogućem imenu njihove kćeri.

Nakon mjeseci čekanja, par je odabrao doista prelijepo ime, a mnogi se slažu da je bilo vrijedno napetog iščekivanja.

“S velikom radošću objavljujemo da su princ Harry i Meghan, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, postali roditelji djevojčice, Lilibet “Lili” Diane Mountbatten-Windsor“, objavljeno je u izjavi koju je par objavio u nedjelju.

“Lili je rođena u petak, 4. lipnja u 11:40 uz profesionalnu i ljubaznu potporu doktora i osoblja u bolnici Santa Barbara u Kaliforniji. Težila je 3480 grama, a majka i dijete su dobro. Lili je nazvana po svojoj prabaki, kraljici Elizabeti čiji je obiteljski nadimak Lilibet. Njezino srednje ime, Diana, odabrano je u čast njezinoj pokojnoj baki Diani, princezi od Walesa.”

Lilibet je drugo dijete para, dok je Archie Harrison Mountbatten-Windsor njihovo prvo dijete koje ima dvije godine. Vojvoda i vojvotkinja svima zahvaljuju na lijepim željama i molitvama te uživaju u ovom posebnom trenutku kao obitelj”.

Mnogi su bili uvjereni da će Harry i Meghan svojoj kćeri dati ime Diana, po Harryjevom pokojnoj majci, a izvor je već prije tri mjeseca otkrio kako se to ipak neće dogoditi jer je zabrinutost roditelja išla u smjeru povećanog publiciteta i interesa javnosti u djetetovom životu zbog imena koje u kraljevskom kontekstu ima veliki značaj. Harry i Meghan cijene privatnost svoje djece i žele ih maksimalno zaštititi od medijskog pritiska.

Ipak, od smrti princa Philipa, mnogi su se kladili da će par svojoj djevojčici dati ime Philippa, a to je ime visoko kotiralo gotovo do samog rođenja djevojčice. Ostala imena koja na koja su se ljudi najviše kladili bila su: Elizabeth, Allegra, Alexandria, Grace, Emma, Rose, Alice, Victoria.

Meghan i Harry iznenadili su odabravši nadimak kraljice Elizabete II., te Diana kao srednje ime, a mnogi komentatori na društveni mrežama ipak su se jednoglasno složili da je Lilibet Diana dražestan i savršen izbor!